perjantai 8. helmikuuta 2013

Jiri, suomalainen

Jiri on viimeinkin saanut Suomen koirakansalaisuuden. Ei udeltu suomen kielen taidosta, toimeentulosta, koulutuksesta eikä muustakaan. Riitti, kun oli hologrammilla varustetut export pedigree ja omistajatodistus Tsekistä, ja maksoi rekisteröintimaksun. Äippä maksoi iloisesti hyräillen. Harvinaista maksujen kyseessä ollen!

Pikkuveljeä tämä uutinen ei juuri näytä heilauttaneen. Se vain jaksaa räksyttää aidan vieressä, kun joku on liikkeellä. Joskus sisälläkin. Äippä uhkaili ottavansa Piski-sedän haukkupannan käyttöön. Minusta se haukkuu jo nyt ihan riittävästi. Tässä mitään apuvälineitä enää tarvita. Pahinta on, kun joskus sitten minultakin pääsee haukku, vaikka en edes tiedä, mitä siinä haukutaan. Tosi noloa!

5 kommenttia:

 1. Teille olisi blogissani haaste, jos jaksat ottaa vastaan.

  VastaaPoista
 2. Kauanko teillä meni rekisteröinnissä? Itselläni on venäjältä tuotu koira ja mietin, kauankohan niitä Suomen rekkareita saa odotella... :/

  Kiva blogi!

  http://www.myyrakoirat.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wiivi! Jiri on syntynyt 6.9.2012, tuli Suomeen passilla 7.11. Rekisteröinti Tsekissä on tehty vasta 8.1. luultavasti osittain siitä syystä, että kasvattaja halusi rekisteröidä suoraan ostajille, ja pari pentua meni vasta joulukuussa. Sain paperit tammikuun lopussa, lähetin ne Kennelliittoon 31.1., ja rekisteröinti näkyi Omakoirassa 7.2. Tänään tulivat alkuperäiset rekkarit takaisin varustettuna suomalaisella rekisterinumerolla. Suomen päässä asiat sujuivat siis nopeasti, kun saatiin Tsekistä se Export pedigree. Kennelliitto neuvoo kyllä puhelimessakin.

   Poista
  2. Lähettämisessä ei ole ongelmaa - se kuinka koira saadaan suomen rekkariin on selvää pässin lihaa.. ;-)
   Hienoa, että homma hoitui noin nopeasti! Ehkäpä lähetän nyt noi paperit, kerta ne noin nopeasti homman hoitaa! :-)

   Poista
  3. Jos olet Omakoirassa, maksukin hoituu nopeasti sitä kautta. Minulla lasku näkyi jo 8.2., paperiversio ei ole tullut vieläkään (ehkä ei tulekaan). 70 € maksaa.

   Poista