keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kantoraketti, avaruuspuvut ja tyhmyysjohdatin

Jirillä on tuuhea parta. Niin paljon on partaa, että sen mukana tulee ulkoa kaikenlaista: kuusenneulasia, risuja, kuraa, heinää. Äippä sanoo Jiriä kantoraketiksi. Raketti se onkin sisään tullessaan, ovenpielet vain paukkuvat. Onneksi minun partani on hillitty ja yleensä siisti. Muutenkin olen hillitty ja siisti.

Jiri, the risupartaradikaaliMeillä on molemmilla kurapuvut ja -tossut pahimpia kelejä varten. Minä olen jo alistunut sen pukemiseen, mutta pikkuveli oli ekalla kerralla sitä mieltä, että miehet eivät käytä kurahousuja. Kun puku ja tossut lopulta oli puettu, Jiri kivettyi paikalleen eikä olisi halunnut lähteä ulos. Ehkä sitä nolotti. Minä olen päättänyt sanoa vaatteita avaruusasuksi. Se on jo ihan eri juttu kuin kurahousut.
Äippä hankki meille uuden härpäkkeen, jolla voi taluttaa meitä molempia yhdellä flexillä. Kaupassa sanoivat sitä jakohihnaksi, mutta meillä sen nimi on tyhmyysjohdatin. Sitä pitkin kuulemma tyhmyys ja kiskominen virtaavat koirasta toiseen tosi nopsaan. Jotkut edesmenneet edeltäjämme ovat tämän nimen aiheuttaneet. Totta kyllä on, että se nopeuttaa kaverin mielenkiintoisten puuhien oivaltamista. Olemme fiksuja poikia, joten päivässä opimme, miten hihnassa pitäisi kävellä. Aina ei kyllä voi kävellä nätisti. Kyllähän te tiedätte...


Avaruuspuvut ja tyhmyysjohdatin
Pikkuveli on kova poika haukkumaan ja ulvomaan etenkin pihalla. Äippä päätti panna kojootin hiljaisemmalle. Käyttöön otettiin Piski-sedän haukkupanta, joka tupsauttaa sitruunat partaan, jos kovasti haukkuu tai ulvoo. Jiriltä meni pari minuuttia, kun se oivalsi, millä teholla voi äännellä ilman, että panta laukeaa. Parta kyllä haisi aika ikävälle tämän oppitunnnin jälkeen. Nyttemmin se on melko hiljaista poikaa aina, kun panta on kaulassa. Minä en tuommoisia apuvälineitä ole tarvinnut, ihan kolinapurkilla opin sivistyneen haukkumisen.

Nuno-serkku se vain kasvaa, mutta edelleen se on meitä hitaampi. Tai laiskempi.

Meille on tullut uusikin serkku. Se on mudipoika Jekku ja kuuluu Mantan ja Liinun laumaan. Manta leikkii sen kanssa! Vanhuudenhöperöksi on tullut Manta.

2 kommenttia:

  1. Tyhmyysjohdatin. Kih hih, meilkin on tommonen. Äippä sitä käyttää, iskä ei suastu.

    Teil on kyl mageet avaruushaalarit. Jesh!

    VastaaPoista
  2. Voi se tyhmyysjohdatin olla joku naisten juttu. Meidänkään ihmissuvussa miehet (paitsi Paavi 6-vee) ei suostu sitä käyttämään. Mielummin käyttävät niitä sekopäähihnoja.

    VastaaPoista