sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kesäteatteri Turussa ja Gentleman Belts

Käytiin taas näyttämöllä, Jirikin. Tämä näytelmä esitettiin Turussa Metsämäen raviradalla. Tunnelma oli lievästi sanottuna lämmin.

Koossa oli taas tuttu ja turvallinen tiimi: Iitu trimmasi ja Elli handlasi. Minun mielipidettäni esiintymään lähtemisestä ei kysytty etukäteen, joten kerroin mielipiteeni koko hommasta elekielellä kehässä. Ymmärsivät kyllä, olen minä sen verran hyvä näyttelijä. Äippä ei tykännyt ja sanoi, että Aatun osalta se oli nyt tässä. Sitähän minä juuri toivoinkin, mutta en usko, että toiveeni toteutuu.

Sihteeri kirjasi näytelmätulokset. Tuomarina molemmilla Helene Björkman Ruotsista.

Jiri: ERI, AVK2. Maskulin hanhund. Bra storlek. Maskulint välformat huvud. Bra ögonform. Tillräcklig hals. Framskjuten skuldra. Önskar starkare överlinje. Ngt rak i överarm. Bra bröstkorg. Kunde ha ngt mer markerad förbröst. Balancerade vinkler. Bra päls och färg. Kunde röra sig  med ett mer effektivt steg. Utm. temperament.
Vapaa käännös: Maskuliininen uros. Sopivan kokoinen. Maskuliininen hyvänmuotoinen pää. Hyvä silmien muoto. Riittävä kaula. Eteentyöntynyt olkapää. Ylälinja voisi olla voimakkaampi. Hiukan suorat olkavarret. Hyvä rintakehä. Eturintaa voisi olla hieman enemmän. Sopusuhtaiset kulmaukset. Hyvä karvapeite ja väri. Voisi liikkua hieman tehokkaammin askelin. Erinomainen luonne.

Aatu: EH, AVK3. Maskulin hanhund. Bra storlek, proportioner. Maskulint huvud som är ngt grovt(?) i kindpartiet. Bra ögon och öron. Tillräcklig hals. Framskjuten skuldra. Bra bröstkorg. Kunde ha stramare överlinje. Ngt tunn benstomme. Kunde röra sig med friare steg. Utm. temperament.
Ja käännös: Maskuliininen uros. Oikean kokoinen ja oikeat mittasuhteet. Maskuliininen pää, joka on poskien osalta hieman karkea(?). Riittävä kaula. Eteentyöntynyt olkapää. Ylälinja voisi olla tiiviimpi. Hieman hento luusto Voisi liikkua rennommin askelin. Erinomainen luonne.

Jiri edessä, kilpakumppani takana.

Jiri näyttää hampaitaan.

Hitsi, kun on kuuma!

Kilpakumppani voitti ja sai SERTin, Jiri oli reipas kakkonen.

Just tätä mieltä olen näistä näytelmistä.

Eikö vieläkään saa lähteä pois?

Meillä on ollut mukavaa täällä Ninnin luona. Yksi juttu vain nolottaa ja ottaa koteloon. Me olemme Jirin kanssa keksineet, että kylässä on kiva vähän merkkailla sisällä. Valitettavasti äippä on huomannut uuden viestikäytäntömme ja ryhtynyt ehkäiseviin toimenpiteisiin. Meille puettiin housut jalkaan. Mikä pahinta, Jirille laitettiin poikahousut, mutta minä jouduin tyttöjen pikkareihin. Vastalauseena asiantilalle ryhdyin heti liikkumislakkoon ja jäin sahapukkiasentoon eteiseen. Kukaan ei huomannut vastalausettani, ei kertakaikkiaan kukaan. Kun tuli ruoka-aika, lopetin voimattomaksi jääneen lakon. Tilanne parani huomattavasti, kun äippä kävi ostoksilla ja toi kaksi pahvirasiaa, joissa luki päällä Gentleman Belt. Nyt olemme aina sisällä näissä herrasmiesten vöissä, eikä nolota läheskään niin paljon kuin niissä pikkareissa. Muutenkin vyöt on paljon mukavammat päällä kuin housut, ja myös helpommat pukea ja riisua.

Huomenna tänne tulee jotain kattomiehiä. Onkohan ne samanlaisia kuin se Katto-Kassinen? Vahdittava on joka tapauksessa, koska voivathan ne olla rosvoja. Ja Ninniä on tietenkin suojeltava.

6 kommenttia:

 1. ERIhyvät tulokset, Pojat! Aatu, mä niin tiedän ton tunteen siellä kehässä ja lisäks mullakin on TAAS tommonen urosvyö, ku merkkailin sisällä. Terkuin Myrsky

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan kiva kuulla, että muutkin joutuvat pitämään vöitä. Kotona minun ei onneksi tarvitse. Siellä merkkaaminen on turhaa, kun koko huusholli haisee meille.

   Poista
 2. Hyvä poejjat! Kommeet on arvijot.
  Kyllä seon kuulkee parempi tuommonen vyö tahikka pöksyt, ku se että viijjään kalleuvvet! Sanon iha kokemukseniänellä.
  Pitäkeehän silimällä niitä kattomiehijä. Varulta voes ne vyöt ottoo poekkeen. Jos näättää tilanne semmoselta ni voesija käävvä sinne niihen pakkiin sihhaattamassa :) Että ossoovat käättäätyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia poikia olivat kattomiehet, ei ollenkaan rosvoja, vaan koiranystäviä. Saivat katon valmiiksi ja lähtivät pois.
   Eikä merkattu pakkeja, vaikka ulkona ollaan tietenkin ilman vöitä.

   Poista
 3. Hienoa pojat, loistosuoritus! Teille sattui kyllä helteisen kuuma näytelmäpäivä.

  Tyttöjä pitää suojella kaikenmaailman kattokassilta. Tiedä että mitä porukkaa ne sellaiset ovat.

  Leppoisaa viikon jatkoa teille ja isot terkut meidän parivaljakolta!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole säiden haltija tosiaankaan minua suosinut näytelmissä: Mikkelissä satoi ja Turussa oli helle.
   Me suojelemme lapsia ja rakkaita tyttökoiria kaikelta, mutta nämä kattokassiset olivat kyllä tosi mukavia koiranystäviä.
   Tultiin just kotiin: oma koti kullan kallis. Ja päästään vielä mökillekin tällä viikolla, jos kelit suosivat. Kyllä koirana on mukava olla!
   Terveisiä Typylle ja Hipulle! Jiri komppaa.

   Poista