sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Koirat valtasivat kirjaston!

Meillä täällä Otavassa oli eilen Koira kirjastossa -päivä, ja kirjaston ovet olivat auki kaikille kilteille koirille. Ihmisille tietysti myös.  Koiria kävikin ihan mukavasti, ja kaikki olivat hyvätapaisia. Parhaimmillaan koiria oli yhtäaikaa paikalla ainakin kahdeksan! Vanhin koiravieras oli Tessu tästä melkein naapurista. Tessu on yli 18 vuotta vanha setäkoira.

Päivän ohjelmassa oli koira-aiheisten kirjojen näyttely, koira-aiheinen tietovisa, lelukoiranäyttely, koirien tapaamisia, silittelyä ja rapsutuksia. Kaksi yrittäjää esitteli toimintaansa, ja toiselta saimme nameja. Nampsis! Toisen yrittäjän kanssa äippä sopi vievänsä meidät uimaan. En taida itse tykätä ajatuksesta, mutta meillä tosiaankin on täällä Otavassa koirauimala! Katsokaa vaikka: http://www.huvihurtta.fi/


Mirkku, minä ja Masa
 
Osa lelukoirista oli jo lähtenyt, kun kaikki eivät tehtäviensä vuoksi voineet jäädä yöksi.


Jiri, pieni rakkauden kerjäläinen sai runsain mitoin haluamaansa

Viidesluokkalaiset pitivät leirikoulupuhvettia, eikä sieltäkään tarvinnut ihan kuivin suin lähteä.

Minä tietenkin esittelin lukukoiratoimintaa ja yhdessä Jirin kanssa kaverikoiratoimintaa.

Yksi juttu jäi harmittamaan: Mirkun omituinen käytös. Koko koirapäiväidean keksimme minä ja Mirkku, kun kerran sattumalta tapasimme kirjastossa. Silloin Mirkku oli mukava ja antoi minun haistella itseään. Vähän leikimmekin. Nyt Mirkku ei ollut näkevinään minua ja nosti vain kirsuaan, kun yritin lähestyä sitä. Kyllä en ymmärrä naisia minä, en ainakaan mäyräkoiranaisia. Lukukoira Sylviä kyllä ymmärrän, meillähän on yhteisiä ammatillisia intressejä.

Että tämmöinen neiti mäyräkoira: kaunis, mutta oikukas. La donna e mobile!

Päivä oli niin mukava (Mirkusta huolimatta), että päätimme jo järjestää sellaisen vuoden päästäkin.
Rankkaahan se oli, kun piti olla kokonaiset neljä tuntia valppaana ja kilttinä. Mutta sellaista hommaa ei olekaan, mistä ei toipuisi kunnon aterialla ja pitkillä yöunilla.10 kommenttia:

 1. Kyä ootte reippaita ja kilttejä poikia! Eipä olis onnistunnu meiltä, ku ollaan kovia haukkuun lapsille ja koirille, ai niin, ja Tuisku haukkuu ihan kaikkee muutakin, vaikka muavipussin. Mut teil on ollu hauskaa ja lapsilla varmasti myös. Melko namu toi Mirkku...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa oli kyllä. Ja herkullista.
   Mirkku on kyllä nätti, mutta ah, niin ylpeä. Teistä se olisi kyllä voinut tykätä :)

   Poista
 2. Naeset...kaaniita mutta oekukkaeta! Hieno päevä kuitennii teellä :) Äet sano että yks nimeltä maenihtematon määräkoera oes jo ovelta kiännytetty kottiin. Ku muka oes niimpaljo haakkunna. Pah tuas!Kyllä työ ootta sittä viksuja kaverija ja lapsilla on varmasti ollunna muistorikas päevä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä en ymmärrä naisia minä, paitsi Ninniä tietenkin. Haukkuminen ei ollut täysin kielletty, mutta lapsille ei saanut murista. Edes sille, joka nappasi korvista kiinni ja nuolaisi korvaa. Kyllä olisit sopinut joukkoon, ja ehkä Mirkku olisi sinusta tykännyt.

   Poista
 3. Teillä oli hauska päivä! Tuollainen Koira kirjastossa-juttu onkin kiva idea. Edustitte varmasti hienosti kaveri- ja lukukoiria. Tärkeä asia sai siis näkyvyyttä, hyvä hyvä!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä oli hauska ja hyvä idea kaikkien osallistuneiden mielestä. Ja idea on vapaasti minkä tahansa kirjaston käytettävissä. Me ideoimme jo en talven teemapäivää.

   Poista
 4. Voi Aatu älä ole milläsikään Mirkun käytöksestä! Ei ole sitä opaskirjaa tai koirakuiskaajaa, joka mäyräkoiratyttöjen mielen liikkeet selittäisi! Mäykkytyttö voi yhtä aikaa heiluttaa häntää ja murista pojille. Heitä on vain rakastettava sellaisina kuin he ovat!
  Koirien kirjastopäivä kuulostaa tosi hauskalta jutulta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en ole mitenkään syvästi masentunut Mirkun takia. Vähän pettynyt, mutta maailmahan on täynnä mukavia tyttökoiria.

   Poista
 5. Onpas teillä ollut hieno koiratapahtuma kirjastossa! Eikä mäyräkoiria voi aina ymmärtää; kollegat ovat toki asia erikseen. Ehkä seuraavalla kerralla parempi tuuri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiva oli tapahtuma kaikkien mielestä, ja samalla koululaisten leirikoulukassa karttui ihan mukavasti.

   Olen tullut samaan tulokseen mäykkyjen osalta. Tässä melkein naapurissa on poikakääpiömäykky, joka on joskus niin kaveria että, mutta joskus sitten esittelee koko (pikkuista) hammaskalustoaan heti, kun ollaan näköetäisyydellä. Nykyään kohdattaessa katson tarkkaan jo kaukaa, mistä tuuli käy tänään. Mirkku asuu kauempana, joten hänet olen jo melkein unohtanut.

   Poista