keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Ulkolukukoirana

Ihan oikein näit. Ulkolukukoirakin olen. Ulkona luettiin tiistaina, ja minä olin tietenkin kärppänä, tarkoitan käppänänä paikalla kannustamassa lukijoita.

Ulkolukutapahtuma on täällä Otavassa jo perinne. Toukokuun lopulla kirjasto kutsuu samalla kampuksella toimivat Otavan koulun ja Otavan opiston tunniksi lukemaan kampuksen puistoon. Kirjastonhoitaja järjestää kaikille vanhat Hesarit pyllyn alle ja alakoululuokille ikään sopivat kirjakassit, joista kukin lapsi valitsee itselleen luettavaa, ihan oikeita kirjoja.

Tänä vuonna sää suosi, ja lukijoita oli noin 200, eli alakoulun luokat 1 - 6 ja opiston maahanmuuttajaluokka, ja opettajat tietenkin. Minä kiertelin ryhmän luota toisen luo pyytämässä ääneen lukemista ja rapsutuksia. Molempia sain. Erityisen mukavaa oli, kun löysin joukosta tuttuja lapsia, jotka olivat lukeneet minulle jo aikaisemmin. Ja superhyperyllärinä joukosta löytyi myös meidän Paavo, jonka löytämisestä innostuin niin kovasti, että kaadoin nurmikolle koko ukon ja ja nuolin naaman ihan kokonaan. Paavon kavereita nauratti.

Tunti meni nopsaan, puhelimia oli näkyvillä vain maahanmuuttajaluokkalaisilla, ja tabletteja joillakin opettajilla, jotka ottivat tilannekuvia. Ja uskokaa tai älkää: lähtiessään lapset kiittivät kuuloetäisyydelle osuneita järjestäjiä ja minuakin eikä puistossa ei ollut roskan roskaa. Fiksuja lapsia täällä meidän koulussa!

Kaikki lukijat eivät mahtuneet samaan kuvaan.

Kyllä pojat lukevat siinä missä tytötkin.

Lopussa oli jo aika lämmin.
Hyvin maittoi uni koko loppupäivän.

Palkinnoksi talven uurastuksesta sain namipussin, jonka äippä kyllä laittoi reppuunsa. Syksyllä jatkamme koululaisten kanssa, ja kesällä pidämme pari kaikille avointa iltavastaanottoa.

8 kommenttia:

 1. Kuvista välittyy ilo ja kiinnostus lukemiseen tai suhun, kuomahyvä. Sä oot Lukemisen Lähettiläs. Joo.

  VastaaPoista
 2. Ee oo puuttunna ruaputtajia :) Mahtava meeninki on ollunna. Ompa hienoo että tuommosta järjestettään! Tuuliset tuossa sanohhii jo hyvästi että oot kyllä oekee Lukemisen Lähettiläs :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ihan mielelläni olen lukemisen lähetyssaar eikun lähettiläs. Voisin ruveta vaikka suurlähettilääksi, vaikka kooltani olen pieni. Ego on kuitenkin suuri.

   Poista
 3. Jestas, miten hauska ja hyvä idea tuo! Ehdottomasti pitäisi täällä etelässäkin keksiä tuollainen tapahtuma koululaisille. Taidankin vinkata tutuille opettajille. Hienosti edustit taas lukukoiria, hyvä Aatu!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea on jonkun aikaisemman kirjastonhoitajan, kukaan ei enää muista kenen. Ainakin vuodesta 2009 on ulkoluettu joka kevät, mutta lukukoira oli nyt mukana ensimmäistä kertaa.

   Poista
 4. Onpas tosiaan hauska idea, pitää varmaan vinkata täkäläiselle lastenosastolle. Ja kyllähän ahkera lukukoira on namipussin ansainnut, toivottavasti olet sen jo ehtinyt tyhjentääkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä piilotti namit kaappiin. Sanoi vain, että avatut pussit käytetään ensin. Onneksi nämä namit eivät kuitenkaan kelpaa äipälle, joten toivoa on...

   Poista