tiistai 16. elokuuta 2016

Serkkuja tapaamassa

Käytiin Turkkusessa tervehtimässä siellä asuvia serkkujamme. Voimakaksikon nuorempi puolikas oli meillä mukana.

Mukava oli lomamatka, vaikka emme tällä kertaa tavanneet ollenkaan Hipsu- ja Jekku-serkkuja. Lenkkeiltiin monenlaisilla kokoonpanoilla, ja oli taas uusia hajuja. Kelit olivat hyvät, joten saimme olla paljon pihalla leikkimässä.

Uusimmat serkkumme ovat Olga-russeli, jonka olen täällä jo esitellytkin ja Pullervo-mudi, joka asuu tietenkin Mudilassa äitinsä Hipsun ja enonsa Jekun kanssa. Pullervo on kova poika pullistelemaan, joten nimi sopii sille kuin luu koiran hampaisiin.

Viljo ja Ninni mietiskelevät.

Pihalla oli juomavesiastia, johon joku hullu oli laittanut palloja. Vesi oli ihan kelvollista.


Pullervo esitteli harvoja hampaitaan, mutta Olgaa vain nauratti.

Pullervo: etkö yhtään pelästynyt? Edes ihan pikkuisen.
Kotimatkalla poikettiin tankkaustauolle.
Poikkesimme Renkomäen ABC:llä, misä oli terassilla oikein vesikuppi koirille. Me saimme pöydästä ranskalaisia perunoita, kun Viljo ja äippä eivät jaksaneet syödä kaikkea. Jätskiä emme saaneet, vaikka pyysimme.

Minulla on muuten ongelma, joka koskee sihteeriäni. Hän ei aina viitsi ruveta tekemään postausta,
vaikka minulla olisi asiaa. Onko teillä muilla tällaisia ongelmia, ja miten olette ne ratkaisseet? Uhkailu, kiristys vai lahjonta?

Ja sihteerillä on ongelma uuden älypuhelimensa kanssa, joka ei ehkä olekaan kovin älykäs. Puhelin laittaa kaikki kommentit kaksi kertaa. Syytä ei ole keksinyt sihteeriä viisaampi älypuhelinasiantuntijakaan. Johtopäätös: älypuhelin ei ole ollenkaan älykäs, mutta oma tahto sillä on.

13 kommenttia:

 1. Toi Pullervo on kyl hauskanen. Teil on tosi mukavia kavereita, etenkin toi Voimakaksikon puolikas. Juu, kannataa käyttää kaikkia: uhkailua, kiristystä vai lahjontaa. :)

  VastaaPoista
 2. Voi siitä Pullervosta kunnon koira tulla, mutta me Jirin kanssa tykätään eniten Niinistö ja Olgasta. Lapsista tykätään kanssa, vaikka vanhin näistä äipän lapsenlapsista ei omasta mielestään ole lapsi, kun täyttää 17.

  VastaaPoista
 3. Pullervo näyttää ja kuulostaa hauskalta hepulta. :)
  Meidän Emäntä on kauan sitten hyväksynyt tosiasian, että älypuhelin on älykkäämpi kuin hän itse. Jos puhelin tekee jotain älytöntä, niin luultavasti vika on Emännän, ei puhelimen, älyssä... :D Mutta toivottavasti saatte älyttömyyspuhelimen tahdon kuriin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se nyt niin väärin, ettei älypuhelimessa ole äly vakiovarusteena. Sen pitäisi ymmärtää äippää yhtä hyvin kuin me ymmärrämme, muutenhan se on vähemmän älykäs kuin koira. Toisaalta me koirat olemme todella älykkäitä,joten ehkä älypuhelimet pitäisikin suunnitella tassuilla toimiviksi.
   Pullervo on kauhukakara sekä täystuho ja sillä on terävät hampaat.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Pullervo on hupasan näkönen kaverj :) Varmaan oekeen mukava poeka.
  Meellä on sammoo pulumoo tuon sihteerin kansa. Ee tokene konneelle sillonku oes paljo asijata. En oo ratkassunna vielä mittee sen kansa tekis.
  Onneks meellä äet ee oo älypuhelinta ottanna. Taekka ohan se yks varastossa.Vuan tavallista kapulata käättää. Ee onnistus nuo hienot vehkeet sillä.
  Mukava on reessu teellä ollu. Ja seorahhii viimisen piälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pullervo on hupaisan näköinen, totta, mutta se on myös ihan hirveän villi eikä kunnioita itseään vanhempia koiria. Kuulemma komentelee jopa Hipsu-äitiään. Pentuhan se on tietenkin vielä, ja onneksi Olga tykkää leikkiä sen kanssa.
   Meillekin tuli älytönpuhelin vasta, kun vanhan luurin akku teki lopullisen lakon, ja uusi olsi maksanut toosi paljon. Elättelen toivoa, että äippä oppii sen temput, mutta kommentit laitan tästä lähtien läppäriltä.
   Reissut virkistävät ja väsyttävät, eikö olekin kummallinen yhtälö?
   Seura oli kyllä ylivertaista, niin koirat kuin ihmisetkin.

   Poista
 5. Olipas teillä mukava reissu! Mun täytyy kyllä myöntää, että olisin pelästynyt Pullervoa, joten Olga oli tosi rohkea narttu.
  Kyllä se on näiden sihteerien kanssa samanlaista joka huushollissa. Meillä on tosi laiska versio. Näitä kommentteja sanelusta tekee, mutta muu on työn alla. Selittelee jotain päivien vietosta koneen äärellä, ettei muka jaksa. Mutta kun mulla olis asiaa. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olga ei pelkää mitään, se käy päivittäin tallillakin ja ottaa välillä nokoset Nella-vuoniksen boksissa.
   Oikeastaan helpottavaa kuulla, että muillakin on ongelmia sihteeriensä kanssa. Meidän kaikkien sihteeriongelmaisten pitäisi varmaan perustaa yhteinen sihteerien uudelleenkoulutus -ryhmä. Voisimme vaikka vaihtaa kokemuksia sihteerien motivoinnista.

   Poista
 6. Teillä kuullostaa olleen varsin mukava reissu. Pullervo näyttää metkalta kaverilta.

  Minulla temppuili kuvien laitto blogiin, kun päivitin juttuja puhelimella. Kuvat tulivat jättisuurina enkä hoksannut sitä kuin vasta siinä vaiheessa, kun ryhdyin päivittämään taas tietokoneella. Kummallisia vempaimia ja vielä kummallisempia sovelluksia näissä nykyajan puhelimissa.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan reissupoikia, vaikkei ihan Mäntyharjulta ollakaan.

   Just nää älytönpuhelimet ovat tosiaan outoja: kun tekee postauksen, niin kaikki näyttää olevan kunnossa. Sitten kun myöhemmin katsoo läppärillä, kaikki on miten sattuu. Ja ne kommentit tulevat edelleen tuplina. Sihteeri sanoi käyttävänsä tästä lähtien läppäriä bloggaukseen.


   Poista
 7. Pullervo tarvii vaan kunnon rajat, eipä oo meikän nokille hyppiny, ei sit kertaakaan! Eilen se alko tulemaan jo turhan itsevarmaks ja pasteeras itteensä mun viereen sohvalla. Annoin sen hetken puuhailla siinä ja sit istuin päälle. Pitihän se palauttaa takas järjestykseen, ettei nyt ihan luule liikoja itsestään. Hirveesti se kiros, kun jäi alle (kuin voikin noin pieni osata niin paljon kirosanoja?), mut eipä edelleenkään päin mun naamaa, vaan siellä keskenään. T. Jekku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, Jekku! Ja onnea riiviön kasvatukseen!

   Kirosanat se on varmaankin oppinut Hipsulta, kun sinähän et tietenkään kiroile eikä Iitu osaa kirota koiraksi.

   Poista