keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Tuplahuivien virkamies

Nyt minä vasta ylpistynkin, kun sain suoritettua kaverikoirahuiviin oikeuttavat vierailut ja kaverikoirahuivi tulla tupsahti postissa. Pakko myöntää, että aikaisemmin vähän kadehdin Jirin kaunista huivia. Nyt on Jirin vuoro olla mörkkinä, kun sillä ei ole toivoakaan lukukoiraksi pääsemisestä.
 


Tänään on taas työpäivä. Lukijoiksi on tulossa vaihteeksi kuudesluokkalaisia. Enkä pelkää ollenkaan, vaikka äippä sanoi, että ovat melkein murkkuja. Luotan omaan viehätysvoimaani kuin pukki suuriin sarviinsa. Toivottavasti he eivät kuitenkaan ole valinneet kovin pelottavia kirjoja, satuja ei ainakaan ole tiedossa. Muistan vieläkin, miten jännitin prinsessa Kultakutrin puolesta.


Muuten olemme viettäneet normaalia ja vähän tylsääkin kotielämää. Tavallista enemmän olemme saaneet olla pihalla, kun on ollut kauniita päiviä ja äippä on tehnyt pihahommia.  Muutama metsälenkki ja pari voimakaksikon vierailua ovat piristäneet kovasti.
Parina iltana pihalla on vieraillut siili, ja Jiri on luullut sitä kaameaksi viholliseksi, kun se on murissut. Yritin kyllä varoittaa Jiriä, mutta eihän se uskonut, vaan meni haistelemaan liian lähelle. Pikkaisen vinkauksen päästi velipoika, mutta kovapäisenä tyyppinä ryntäsi saman tien takaisin siilin lähituntumaan. Molemmilla kerroilla äippä vei siilin turvaan tien taakse sähkölinjalle.

10 kommenttia:

 1. No Jiri onkin kovapäiväinen koirapoika! Mä opin ihan kerrasta, että siiliä ei saa mennä lähelle. Ikävästi piikit pistelee kirsussa.
  Onnea Aatu sinulle, kun sait kaverikoirahuivinkin. Kyllä sulla sitten töitä piisaa, toivottavasti tuo palkanmaksu sujuu myös. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jiri on joka suhteessa kovapäinen, vaikka äippä sanoo sitä pehmopojaksi. Se ei pelkää edes kynsien leikkaamista.

   Tattista vaan onnitteluista! Töitä riittää meille molemmille, ja paras palkka on asiakkaiden rapsutukset ja halit. Niitä riittää.

   Poista
 2. Onneks olkoon, Tuplahuivien virkamies!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks, pojat! Ja sitten töihin1 Huivi velvoittaa.

   Poista
 3. Onnea uudesta hienosta huivista! Teette tärkeää työtä molemmat! :)
  Siilin kanssa ei ehkä kannata lähteä mittelemään... Siinä saa vain nenilleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voihan se työ olla tärkeääkin, kivaa joka tapauksessa.

   Minä tiedän, Jiri ei usko. Olen myös sitä mieltä, että siilit eivät ole erityisen älykkäitä. Miksi se muuten tunkisi itsensä joka ilta aidanraosta meidän pihalle jahdattavaksi, kun ei täällä ole sille ruokaa eikä sopivaa talvipesäpaikkaa?

   Poista
 4. Voe poejjat mitenkä hieno homma! Onnee tuplahuivista! Teellä on kyllä tosj tärkee työ. Oespa mukavata tavata oekee siili...vaekka suattashan siinä niin käävvä että nokkaasa saes siltä meekäläenen, utelijas ku oon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista vaan onnitteluista!

   Siilin tapaaminen koirakohtaisesti saattaa tosiaankin olla kirsulle ikävää, eli älä sure, vaikkei teillä siilejä olisikaan.

   Poista
 5. Onneksi olkoon uudesta virkahuivista! Työsarkaa taitaa riittää molemmissa pesteissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Sylvi-neito! Juu, töitä piisaisi enemmän kuin voimme tehdä. Kaverikoirahommissa on ohjeena max yksi vierailu viikossa, ja me noudatamme lukukoirailussa samaa. Jotkut pelkäävät, että muuten rasitumme liikaa ja työ rupeaa maistumaan puulta. Saattaa olla ja saattaa ei-olla, tiedä häntä. Meistä molemmista on aina kiva päästä töihin. Heti, kun huivi laitetaan, alamme hyppiä ja vispata hännällä. Ja kun päästään autosta pois, niin kyllä remmi on niin kireällä, että soi. Kiire, kiire :)

   Poista