sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Taikaviittoja ynnä muuta

Syksy on tullut: kylmää, märkää, pimeää näyttäisi enimmäkseen olevan. Minua ei aina huvittaisi lähteä ulkoilemaan, mutta ei tunne armoa äippä. Ei, vaikka itsekin valittaa kurasta ja märästä ja sanoo, ettei meidän pukemisemme ole mitenkään helppoa. Onko pakko pukea? Kysyn vaan. Vastauskin tuli: kurapuvut ja tossut tai suihkuun lenkin jälkeen. Ei sitten ollutkaan vaikea valita.


Kurahousut, ja minulla vielä tossutkin 
Äippä halusi parantaa meidän näkyvyyttämme ja hommasi meille uudet taikaviitat, kun entiset ovat kovassa käytössä kuluneet. Jiriin iski sahapukkihalvaus, kun uusi viitta puettiin, mutta onneksi ulkona vaiva parani. Nämä ovat mukavammat päällä kuin entiset. Pimeällä meillä on taikaviittojen lisäksi valot, ja silloin äipälläkin on taikaviitta valoineen.

Kun on kunnon taikaviitta, näkyy aina.

 Lukukoirailu on päässyt hyvin vauhtiin. Nyt syksyllä lukijat ovat tuttuja jo keväältä. Ikäväkseni kuulin, että osa lukijoista oli jo viimeistä kertaa, kun lukuvuoro vaihtuu toiselle toppuluokalle. Sielläkin on onneksi ennestään tuttuja lukijoita. Äippä kertoi myös, että pääsen esiintymään valtakunnalliseen lukukoiraseminaariin marraskuussa. Odotan kovasti, että tapaisin siellä ihanat kollegani Sylvin ja Typyn, mutta äippä sanoi, että seminaari on tarkoitettu koirien ohjaajille ja muille asiasta kiinnostuneille ihmisille. En ymmärrä: LUKUKOIRAseminaari!

Vähän on haikeaa, kun tämä lukija oli viimeistä kertaa.


Tänään on tarjoilu ollut myöhässä. Äippä sanoo, että kelloja on siirretty ja nyt on normaaliaika. Minun mielestäni kellot ovat entisillä paikoillaan  eikä tarjoilun hitaudessa ole mitään normaalia.
Vastalause!

Äippä siivoili askartelulaatikkoa ja löysi sieltä tällaisen kuvan meistä koiraserkuksista agihommissa. Ei hassumpaa, vaikka Hipsu onkin oikaissut radalta palkintokorokkeelle omavaltaisesti. Tämä on minun mieleistäni taidetta.


 
 

 
 
 
 
 
 

14 kommenttia:

 1. Kaunis taideteos teistä koirista! Taiteessahan voi ottaa tuollaisia taiteellisia vapauksiakin, että joku onkin jo palkintokorokkeella, vaikka muut vasta kisaavat. :)
  Hienot taikaviitat myöskin! Meilläkin on sellaiset, mutta kurapukuja ei ole. Meidän täytyy alistua suihkuun lenkin jälkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukkuja kaikille taikaviitoille!
   Oikeaa taidetta on minun mielestäni vain sellainen, missä esiintyy koiria. Eiköstä vaan?

   Poista
  2. Joo taide on monitahoinen ja vaikeasti hahmotettava asia, mutta kyllä mekin sen määrittelemisessä on aina siitä lähdetty, että koiria siinä täytyy olla mukana! :D

   Poista
 2. Todellakin on taikaviitat ja heijastinremmit ja ihmisilläkin on kaikenlaisia välkyttimiä. Mut hei, kuoma, mekin ollaan ny Hoo Moilasena, että kui voi lukuKOIRAseminaari ollakin vaan ihmisille, aika merkillistä, joo. Hiano piiros ja ilosta menoo edelleenkin teille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisten aivoituksia on useinkin aika vaikea ymmärtää. Ja toimii se toisinkin päin, eli meidän täytynee toimia elinikäisen koulutuksen periaatteella henkilökunnan suhteen. Hyvä johto pitää huolta henkilökuntansa osaamisesta.
   Iloista, ja toivottavasti vähän aurinkoisempaa syksyä teillekin!

   Poista
 3. Kommeet on hualarit teellä. Ja nuo taekaviitat. Mullon tuommonen samallaenen oranssi. Onkaet ne tarpeeseen tämmösillä ilimoella.
  Hieno piirustus tuo. Oekeeta taejjetta on.
  Kyllä minääe vähä ihmettelen semmosta lukukoeraluventoo missee ee oo lukukoerija!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä uudet taikaviitat istuvat paremmin kuin entiset, joten hyvä, että sinullakin on sellainen. Ollaan meinaan hyvin näkyviä koirapersoonia.
   Raportoin sitten lukukoiraseminaarista, kun se on ollut. Siis jos pääsen mukaan. Aion kyllä ilmaista mielipiteeni siellä, mutta älkää kertoko äipälle!

   Poista
 4. Teillä on hienot kuravarusteet. Noissa kelpaa kohdata sade ja myrskyt. Meidän tytöt eivät tuollaisia suostuisi kyllä pitämään... ne rakastavat kurakelejä ja kurahaalareiden pukeminen niille olisi aivan täyttä tuskaa ja riitaa.

  Mikäs lukukoiraseminaari se sellainen on, johon ei itse pääjehuja ole kutsuttu... Harmillista. Itse en ole tuollaisesta seminaarista kuullut eikä kutsuakaan ole näkynyt. Joten pyydähän äippääsi sitten raportoimaan sen antia, jos et itse pääse livahtamaan paikalle.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
 5. Sihteeri: seminaarikutsu on Lukukoirat fb-ryhmässä, ja muistiokin tulee sinne näkyviin. Se on kaikille avoin ja ilmoittautua voi vielä. Maksuton,paitsi lounas. Ke 16.11. Kennelliitto on mukana.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Typyn emännälle tiedoksi, että ohjelma löytyy kirjastot.fi-sivulta ammattikalenterista: http://www.kirjastot.fi/ammattikalenteri/koulutus/kansalliset-suositukset-lukukoiratoimintaan-hankkeen-seminaari-03cd9#.WBjp0ndDyt8
  Koulutusilmoituksen olisi kyllä pitänyt mennä kirjastoihinkin ja sieltä sitten edelleen asiasta kiinnostuneille. Mutta materiaalit kyllä tulevat jakoon, jos et pääse paikalle.

  Ja Aatulle: suunnitelmana on, että te mikkeliläiset lukukoirat saatte edustaa koko lukukoirakaartia - teillähän on jo pitkä kokemus lukukoiratyöstä. Toivottavasti paikalle saadaan paljon porukkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niinhän se äippä sanoi, että Mikkelin koirat edustavat, mutta kun minä olisin niin halunnut tavata Sylvin ja Typyn.

   Poista
 8. On teillä hienot kurapuvut ja taikaviitat. Kyllä noilla kelpaa kulkea säässä kuin säässä.
  Olisi se hienoa, että olisivat kokoontuneet kaikki koirat seminaariin eikä vain ihmiset. HÖH!
  t. Eka

  VastaaPoista
 9. Onneksi menivät kurakelit, eikä kuriksia nyt tarvita. Pidelkäähän kelit kuivina siellä Turussakin, huomenna tullaan sinne muutamaksi päiväksi. Jotkut juhlat ihmisillä, mutta emmeköhän me koiraserkuksetkin keksi jotain repäisevää, vaikka Hipsu-serkku ei nyt pääse pippaloihin juoksun takia

  VastaaPoista