tiistai 29. marraskuuta 2016

Mielensäpahoittajana


Kyllä minä niin mieleni pahoitin siellä hammaslääkärikäynnillä, kun menivät salaa viemään minulta 14 hammasta. Vaikka alunperin oli puhetta vain yhdestä poistosta. Ensin pistivät piikillä pyllyyn, sitten menetin tilanteen hallinnan, ja kun heräsin, oli suu kipeä ja maistui pahalle. Päässä pyöri ja paleli. Nälkäkin oli. Erittäin huono päivä.
Valitettavasti se ei ollut siinä. Mentiin kotiin, ja suu oli kipeä, nälkä kurni suolissa, mutta ruokaa en saanut. Pillereitä vain työnnettiin kurkkuun. Haisinkin niin oudolle, että Jiri meni sängyn alle piiloon. Seuraavana päivänä sain vähän ruokaa. Se oli hyvää, mutta maha tuli kipeäksi. Sitä seuraavana päivänä menin ripulille ja aloin oksentaa. Kyllä ei ollut mukavaa se. Pitkin yötä käveltiin äipän kanssa ulkona, ja ihan aina ei ehditty pihalle asti, kun suoli jo ampui. Noloa. Aamulla mentiin takaisin klinikalle, ja minut laitettiin taas tippaan. Olo kyllä vähän helpottui. Sain lääkkeet pahoinvointiin ja ripuliin.
Nyt on elämä paremmalla mallilla. Suu ei ole kipeä, ja tikit ovat melkein sulaneet. Saan ruokaa monta kertaa päivässä, ja se on hyvää, vaikka äippä sanoo sitä ripulipuuroksi. Siinä on riisiä, kauraa ja broilerijauhelihaa. Valitettavasti se tarttuu partaan kuin erikeepperi, ja parta on pestävä aina syönnin jälkeen.

Kivojakin juttuja on tapahtunut. Minusta oli kuva Länsi-Savossa. Olen siinä kuuntelemassa, kun meidän kirjastotäti Merja lukee minulle. Kuva otettiin siellä lukukoiraseminaarissa.Kuva: Länsi-Savo

Kävimme jo ennen hammaslääkärikeikkaa Pöllönpesällä tervehtimässä Pöllömuoria ja viemässä hänelle pakastettuja ruokia. Saimme esitellä hänelle kaverikoirien työtä oikein huivit kaulassa, vaikka emme virallisella käynnillä olleetkaan. Pöllönpesälle mennään hissillä, mikä on meistä kivaa. Muualla emme olekaan päässeet hissillä ajelemaan.


Sylintäydeltä kaverikoiriaJiri näyttää, miten rapsutuksia pyydetään

Pakkaskelit yllättivät äipän, ja kaikki vanhat, rikkinäiset talvitossut oli hävitetty. Tilanne korjaantui vauvasukilla. Ne lämmittivät ihan mukavasti ja pysyivät hyvin jalassa. Jiri ei kyllä tykännyt, vaan riisui omansa
.
Kyllä ne vain tossuista kävivät, vauvasukat
 

12 kommenttia:

 1. Hui kamala, mikä määrä hampaita sinulta täytyi poistaa! Varmasti on ollut suu kipeänä! Ja ripulilenkkeily keskellä yötä on turhan tuttua täälläkin.
  Hyvä, että elämä kuitenkin voittaa taas!

  VastaaPoista
 2. Onneksi jäljelle jäi kaikki tärkeimmät hampaat eli kulmurit ja poskihampaat. Minulla ei ole koskaan aikaisemmin ollut kunnon ripulia, ja toivottavasti ei ole vastakaan.
  Elämä on nyt ihan hyvää, ja huomenna on lukukoirakeikka. Jee!

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Voe kehno minkä mänivät tekemmään! Nuivvuan hampaeta nyhetty! Takkuulla on kippee suu semmosen revohkan jäläkeen. Pikasta paranemista sulle kamu! Ja toevottavasti se ripaskakkii on ruvenna hellittämmään. Kyllä kaete se mahahhii järkyttyy ku tuommosija operuatijjoeta tehhään. Paranemista!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, ystävä! Kyllä nyt on jo paremmin, vaikka vielä pitää syödä pehmeää ruokaa. Kävin tänään jo töissäkin.

  VastaaPoista
 6. Toivottavast Hammaskeiju, vai oliks se Hammaspeikko, toi sulle 14 lahjaa, kun kerta niin monta hammasta sulta vei, kuomahyvä. Onneks oot toipunut ja pysy terveenä! Terkkuja myös Jirille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä ei tuonut. Hyvä kun muistutitte. Ryhdyn heti vaatimaan oikeuksiani. Jiri kuorsaa nyt, mutta kerron terveiset, kun se herää.

   Poista
 7. Kylläpä sinua on nyt koiteltu! Toivottavasti vointisi on nyt jo parempi. Paranemisterkkuja Typyltä ja Hipulta!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
 8. Kiitos, kauniit neidit! Olo on ihan hyvä, mutta vielä pitää syödä erikoisruokaa sekä vatsan että ikenien takia. Enkä saa porkkanoita tai dentastixejä.

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Onpas sulla ollut aikamoinen koettelemus! Jäikö sulle hampaita enää ollenkaan? Hienot nuo sukat. Kyllä ne tossuista käy. Vai tykkäätte te hissillä ajelusta? Minä en tykkää ollenkaan. Yhdellä veikalla kun käydään niin hississä mennään 9. kerrokseen. Pelottaa! Mutta alan kyllä vähitellen tottua. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki tärkeät hampaat ovat tallella:kulmurit ja isot poskihampaat, jopa kaksi etuhammasta.
   Tykätään ihan kybällä hissiajeluista. Parhaista hisseistä näkee kerrosten kohdalla ulos ja voi vähän äännellä, jos havaitsee liikettä. Ihan mielellämme voisimme sinun puolestasi käydä ajelemassa veikkasi talon hissillä.

   Poista