maanantai 16. helmikuuta 2015

Hotelliloma ja karkureissu

Rautalammin luxushotelli otti meidät taas vastaan niinkuin ystävät pitääkin. Palvelu oli ruhtinaallista.

Saatiin ylimääräisiä herkkuja sekä aamu- että iltakattauksessa. Vuorenpeikon luolassa kävimme taas herkuttelemassa, ja peikko emäntineen olisi tarjoillut meille koko jääkaappinsa sisällön, ellei hotellin henkilökunta olisi torpannut aietta. Jirikään ei enää väistellyt möreä-äänistä vuorenpeikkoa.

Nukkumapaikan sain valita itse, miespuolisen hotellipalvelijan vieressä nukuin. Iltaleikkituokio oli joka ilta. Lenkeillä käytiin tuon tuosta. Ja raikulityttö Nelli kävi meitä tervehtimässä.

Parhaat lenkit tehtiin Konneveden jäällä vapaana juosten. Oli hyvät kelit, paljon hajuja lähellä ja kaukana. Avantojen merkkikepit olivat sen verran kaukana, etten viitsinyt käydä merkkaamassa. Kiviä, lumikasoja ja puita merkkailimme. Kuvat ovat näiltä vapaiden miesten vaelluksilta.


Mielenkiintoinen hajumaailma
 
 
 
Myyrä vai hiiri?

Jiri arveli myyräksi, minä tarkistan

Minne mentäisiin, mitä tehtäisiin?

Just sopivasti lunta

Käytiin hakemassa hotellipoika takaisin laumaan.

Kun tultiin kotiin, alkoi normaali, välillä vähän tylsä arki. Aikani kuluksi tutkiskelin pihaa ympäröivää aitaa ihan vain tarkistusmielessä. Mutta hups, huomaamattani olinkin aidan toisella puolella. Tilaisuus oli käytettävä hyväksi, joten lähdin vähän kylänraittia tutkimaan. Valitettavasti melko pian äippä tuli autolla ja komensi minut autoon. Joku ohikulkeva naapuri oli kielinyt minusta.
Harmittava seuraus tästä pikku karkureissusta oli äipän tuunaama karkaamisenestohärpäke. Valjaisiin on kiinnitetty selän puolelle sählypallo, enkä enää mahdu menemään aidan raosta. Ei se muuten menoa haittaa, mutta onhan se nolon näköinen.Toivottavasti muut kuin Jiri eivät huomaa.

11 kommenttia:

 1. Jaahas, pikkasen ehkä ollaan kateita, meinaan teillä on ollu selkeesti luksusloma. Ootte saaneet juasta villinä ja vapaana ja herkundaaleja ja hyvää hoitookin on ollu rajattomasti.

  Aatu, susta tuli sitten Pallopoika. Sori, oli pakko lohkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ollaan niitä miehiä, jotka kulkee omia polkujaan. Mieluiten kyllä valmiiksi tehtyjä, jos on lunta.
   Pallopoikahan minä olen muutenkin, kun rakastan kaikkia palloja, mutta tähän palloon ei rakkauteni kohdistu. Huumorimiehiä olette, niin minäkin.

   Poista
 2. Ompa ollunna mahtava loma! Oma hotellipalavelijahhii matkassa.
  Vappaana juokseminen on kyllä ollunna hienoo tuommosella aakeella.
  Nokkela keksintö, sanoe äet tuosta pallosta. Ymmärrän kyllä, Aatu, ettee oo oekee hyvä keksintö sinummielestä. Vuan ehkä seon parempi että pysyt kotjpihalla. Ettee tule vahinkoja. Niinku vaekka että aaton alle jootusit. Hui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rautalammin tähtihotellissa parasta on juuri palveluskunta. Aina ja kaikessa ajattelevat koirien parasta ja vääntävät itsensä vaikka rusetille, jos koirien hyvinvointi sitä vaatii.
   Siedän palloa mitenkuten, koska äippä lupasi ottaa sen pois käytöstä, kun lumet sulavat. Aidan aukot ovat alareunassa pienemmät kuin ylempänä.

   Poista
 3. Ole Aatu iloinen, että on talvi. Tuo pallo näyttää ainakin hiukan lumipallolta, eli yhtä hyvä kuin väärä raha.
  Eikös teille tartu tuo lumi muutenkin innokkaasti karvoihin? Muistelen omalla käppänälläni olleen aina jalkakarvat ja parta täynnä lumikikkaroita.
  Hauskaa laskiaista!

  VastaaPoista
 4. Talvi ja lumi ovat todellakin todellakin mukavia asioita. Tuore nuoskalumi ei kylläkään ole minusta kivaa, se todellakin tarraa kiinni kaikkiin karvoihin, joihin se ylettyy. Silloin puetaan tossut. Jirin kiiltävän sileään pehmokarvaan lumi ei tartu, ihme kyllä.

  Laskiainen on hyvä asia, päästiin taas pitkälle jäälenkille ja saatiin murusia äipän laskiaispullasta. Miten sinä vietät laskiaista? Onko karnevaalitamineet in siellä Pohjois-Saksassa? Herkkuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä täällä varsinaisia karnevaaleja vietetä. Lastentarhoissa tosin kyllä. Ei kuulu pohjoissaksalaiseen perinteeseen, täällä ollaan vähän samalla tavalla jäyhiä kuin Suomessakin. Telkusta kateltiin Kölnin karnevaalihumua, Laskiaisen vastinetta ei siis täältä löydy. Eikä myöskään lunta.

   Poista
 5. Herkkuja, hyvää hoitoa ja ulkoilua aivan ihanan talvisissa maisemissa. Kuullostaa hauskalta lomalta!

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, todellinen luxusloma, jonka ainoa huono puoli oli sen lyhyys. Nyt sitten odotellaan kotona taukoa sateeseen, että päästäisiin edes lyhyelle lenkille. Vesi on noussut Puulan jäälle, joten jäälle ei nyt päästä vapaudesta nauttimaan.

   Poista
 6. Onpas ollut hieno loma! Ja kovin talvistakin vielä, hyvään aikaan lomailitte. Nyt taitaisi olla vesihiihtokelit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on menneet kelit pilalle. Räntääloskaakuraa maailma tulvillaan. Sylvi, tervetuloa lukemaan meidän juttuja!

   Poista