torstai 16. huhtikuuta 2015

Minusta tulee lukukoira

Äippä tuli tässä eräänä päivänä kotiin outo virne naamallaan. Syykin selvisi: hän oli sopinut meidän lähikirjaston tädin kanssa, että minusta tulee lukukoira. Suhtauduin asiaan varauksella, niinkuin kunnon snautserin kuuluukin, mutta kun äippä sanoi, että siinä ollaan lasten kanssa, innostuin heti.

Sitten iski paniikki. Minähän en osaa lukea. Noloa. Päätin heti ryhtyä opettelemaan lukemista. Pojilta oli onneksi jäänyt kirja sopivaan paikkaan, joten aloitinkin heti. Valitettavasti lukeminen ei ollutkaan niin helppoa. miltä se näyttää. Tassut alkoivat jo hiota ja häntä laskeutua uhkaavasti. Entä, jos en selviäkään tästä haasteesta? Äippä katsoi minua ja nauroi. Sekin vielä. No, helpottihan se ahdistus lopulta, kun äippä kertoi, että lukukoira ei lue itse, vaan kuuntelee hiljaa, kun lapset lukevat. Senhän minä jo osaankin.

Tämä kirja haisee paljon luetulle.


Minulla on vielä koko kesä aikaa taitojeni hiomiseen. Elokuussa aloitetaan totuttelu kirjastossa, ja kun kaikki sujuu, ryhdytään hommiin. Kirjasto on alakoulun kanssa samassa rakennuksessa, joten varmaan riittää lukijoita. YESS! Viimeinkin jotakin arkirutiineista poikkeavaa.

Niin ja kiitos! Otan mielelläni vastaan kaikki neuvot ja vinkit teiltä, joille homma on jo tuttua.

12 kommenttia:

 1. Hieno juttu, tervetuloa joukkoon mukaan! Lukukoirailu on mukavaa hommaa.

  Vinkkejä; ole oma itsesi. Tärkeintä on, että olet läsnä ja kuuntelet, omalla tavallasi. Meille Typyn kanssa on joku lapsi joskus ihmetellyt, että miksi Typy vain nukkuu, kun hänelle luetaan. Siihen totean, että kyllä Typy kuuntelee, omalla tavallaan. Toisaalta meille on myös sanottu, että onpa kiva homma tuo lukukoiran työ, kun siinä saa välillä vaikka torkahtaa. Harva ihminen kun pystyy työpaikallaan ottamaan tirsoja. Silittämisestä ja rapsuttelusta pitäminen on iso plussa lukukoiran hommassa.

  Sinusta tulee varmasti oikein mainio lukukoira!

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatun sihteeri: Aatu onkin luonteeltaan oikein sopiva lukukoiraksi, koska se rakastaa lapsia, on rauhallinen ja pysyy kyllä pyytämättäkin paikoillaan lapsen vieressä. Bonuksena se voi pussata lasta, jos lapsi tuo naamansa tyrkylle. Silitykset ja rapsutukset ovat Aatulle tärkeitä.
   Aatu kiittää tervetulotoivotuksista.

   Poista
 2. Onnittelut uudesta hommasta! Kuulostaa tosi kivalta tuo lukukoirailu. t. Eka

  VastaaPoista
 3. Onnee uuvvesta työmuasta! Seon sittä tosj hienoo työtä se lukukoeran homma.
  Ja sinusta tulloo varmaa huippuhyvä lukukoera :) Sulla on nyt mukavija juttuja tiijjossa. Jos vaekka isäks tulohhii nyt onnistus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ilman muuta minusta tulee hyvä ihan missä tahansa, mihin ryhdyn. No, onhan niitä virheitäkin tullut tehtyä, kuten se rosvona oleminen. Opin kerrasta, vaikka olenkin mielestäni ihan hyvä siinäkin hommassa.
   Se isyys nyt kuitenkin näyttää siirtyvän vuodella, mutta onneksi saamme Ninnin kanssa tapailla silloin tällöin.

   Poista
 4. Onpa kiva juttu! Toivottavasti lukukoiran urasta saadaan lukea myöhemmin lisää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta saatte lukea. Enhän minä nyt silleen ylpisty, ett blogini hylkäisin.

   Poista
 5. Kai saat kunnon palkkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle paras palkka on, kun lapset silittävät ja rapsuttavat. Ja jos niitä saa vielä pussata, niin enempää en toivokaan. Pienellä koiralla ei voi olla liian montaa lapsiystävää.

   Poista
 6. Hienoja uutisia, lukukoiran homma on tärkeää työtä!
  Blogistani löytyy juttuja siitä, miten me emäntäni kanssa kouluttauduttiin, jokainen toki onalla tyylillään. Tärkeintä, että tykkää lukijoista ja kuuntelemisesta ja malttaa keskittyä olemaan aloillaan. Ja että perustottelevaisuus on kunnossa. Harjoittelu tekee mestarin tässäkin asiassa.
  Odotellaan kuulumisia, miten homma alkaa sujua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jo vähän käytykin sinun blogissasi vakoilemassa. Ja harjoiteltu näiden meidän poikien kanssa. Poikien lukuinto loppuu ennen kuin minun tarkkaavaisuuteni.

   Poista