tiistai 5. toukokuuta 2015

Jirin puheenvuoro

Aatu on riiuureissulla, ja minä olen täällä kotona huolehtimassa äipästä. Raskasta on ollut, kun on yksin pitänyt vahtia, haukkua ohikulkijat, hätistää linnut ja oravat pihalta ja katsoa, ettei äippä karkaa. Leikkikaveriakin olen kaivannut, kun Käpälämäen pojat ovat nyt olleet vain harvoin täällä meillä. Äippä on tosin yrittänyt keksiä minulle uusia leikkejä: pallonhakua ja pulmapelejä. Palloa haen innolla muutaman kerran. Ilmapalloihin en koske, ne ovat pelottavia. Pulmapelit äippä voi ratkoa ihan keskenään. Niin ahne en ole, että vaivaisin päätäni surkean pienien namien takia.

Kaiken surkeuden huippuna putosin viime yönä sängystä. Meinasin vain kylkeä kääntää, mutta lattialta sain itseni kokoilla. Onneksi ei paljon sattunut. Äippä säikähti kolahdusta ja heräsi. Kävin ulkona pissalla, haukuin vähän kuuta ja palasin sänkyyn nukkumaan.

Aamupäivällä tutkin vähän paikkoja pihalla ja löysinkin mielenkiintoisen hajun valkovuokkopuskasta. Äippä luuli, että kukkia haistelin ja otti kuvan. Vielä mitä. Kukkien alla oli aivan ihana puoliksi syöty linnunraato. Äippä huusi eikä enää ottanut kuvia, ja minä ryntäsin karkuun raato suussa. Vähän ehdin maistella, ennen kuin kilttinä poikana annoin sen pois. Kompostimatojen ruuaksi se ihanuus päätyi.

Aarre kukkapuskassa

Raatoepisodin jälkeen äippä leikki minun kanssani namin piilotusta. Minun piti siis etsiä äipän piilottama nami, mutta en saanut ottaa sitä ilman lupaa. Kiva leikki oli se.

Odotan lupaa löytämäni namin ottamiseen

Huomenna lähdetään hakemaan Aatua kotiin ja lomaillaan muutama päivä Turussa. Kiva nähdä Ninniä ja tyttöjä ja miksei Aatuakin.

8 kommenttia:

 1. Onpas sinulla ollut vauhdikkaita unia, kun sängystä oikein putosit. Minä nukun yleensä iltaisin patjalla olohuoneen lattialla ja siitä olen minäkin muutaman kerran pudonnut. Nolottaa aina pirusti kun herää....Herkun sitten löysit pihalta ja pois sen ottivat. Kurjaa väkeä teillä päin. Vaikka niin olisi kyllä käynyt mullekin. Mä sain launtaina luun pakastimesta ja eilen kätkin sen pihalle. Nyt on ainakin kolmas paikka menossa. Täytyy aina vaihtaa ettei kukaan vie. t. Eka ps. Tervetuloa Turkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jiri: Ihmiset ovat välillä ihan outoja, kirkua nyt yhden linnunraadon vuoksi. Onhan niissä tietenkin myös hyviä puolia, jos ne on kunnolla koulutettu: ruoka tulee ajallaan, raikasta vettä on aina kupissa, sängyssä on puhtaat lakanat ja joskus ne vievät autolla mukaviin paikkoihin.
   Pidelkäähän te siellä päässä säät hyvinä, niin onnistuu meidän reissu. Päästään tallille, metsäretkelle ja lauantaina kai johonkin ulkoilmakonserttiin.
   PS Tällä reissulla on taas niin paljon ohjelmaa, ettei taideta ehtiä koirapuistoon. Mutta kyllä sekin päivä vielä tulee :)

   Poista
 2. Meelläe olj lasin alla ruato. Ja justiisa ku oesin sitä ies haestanna ni äet ehättääty välliin. Ja mahoton huuto että ee ota. Ja minä vuan haestanna oesin. Immeeset ossoo olla toesinnaan ilompilloojia!
  Hyvä kuitennii etton äeppäs keksinnä sulle ajankuluva. Meelläe pelataan usseesti tuota naminpiilotusta. Haaska leekki. Onse varmaa ootoo ku ee velj´mies oo siinä kaverina. Mukavata reessuva sinne Turkuun. Pitäkee lystijä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jiri: Naiset kirkuvat niin viiltävästi, kun näkevät raadon. Etenkin, jos se on jo suussa. Ja sitten kompostimadot saavat herkutella ihan rauhassa. On se niin väärin!

   Poista
 3. Kuulehan Jiri, me ku lullaan, että sulla on kuiteskin melkosen ikävä Aatua. Yrität vaan esittää ettei olis, hih hih. Raato! Jesh!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sihteeri: Raato olikin sit huonompi juttu, kun Jiri oli ehtinyt syödä sitä jo aikaisemmin. Siitä tuli todella kovat suolistokivut, ja veristä perävuotoa sekä yksi valvottu yö. Jouduimme käymään klinikalla. Suolisto röntgattiin mahdollisten poikittain jääneiden pikkuluiden vuoksi. Niitä ei onneksi ollut, mutta kunnon suolistotulehdus kuitenkin. Pari piikkiä, päivän paasto ja kevennetty ruokavalio ovat parantaneet Jirin. Kannattaa siis jättää raadot variksille, Tuulispäät.
   Aatu murjottaa. Mitä lie?

   Poista
 4. Sinullahan on ollut mukavaa tekemistä vaikka Aatu on ollutkin reissussa. Nuo raadot kyllä kannattaa jättää rauhaan. Toivottavasti olet jo kunnossa. Tosi ikävä juttu, että tuli tuollaisia suolistovaivoja ja piti lääkäriinkin lähteä. Pikaista toipumista ja Aatulle terkkuja! Eihän Aatu enää murehdi tuloksetonta riiausreissua...?

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jiri: Ihan kivaa oli äipän kanssa kahdestaankin, eli Aatu voisi lähteä lomalle toistekin.
   Olen jo kunnossa, kiitos kysymästä! On jo aloitettu siirtyminen tavalliseen ruokavalioon, vaikka "ripulipuuro" on minusta oikein hyvää. Parrran se kyllä sotkee pahasti.
   Nyt ollaankin Turussa hakemassa Aatua kotiin. Näyttää vähän siltä, ettei Aatua eikä Ninniäkään yhtään harmita epäonnistuminen. Kivat leikit on meillä kolmistaan.

   Poista