perjantai 5. kesäkuuta 2015

Pihalla kukkii, mutta Jirillä on kylmä

Kesä kukkii meidän pihallamme, keltainen on tämän kevään ykkösväri juuri nyt. Äippä on sitä mieltä, että ihan kaikki keltainen kukkapenkissä ei ole suunniteltua. Ihan sama minusta, kaunista on, ja sointuu hyvin yhteen minun ankkani kanssa. Olisimme toki voineet Jirin kanssa tonkia kukkapenkistä liiat kukat pois, mutta lupaa ei tullut. Repiköön sitten ihan keskenään. Yllätyksiäkin siellä on piilossa, kun minä käyn salakakalla kukkien keskellä.  Luumupuut kukkivat myös oikein pontevasti, eli on toiveita luumuista syksylllä - nampsis.

Luumut kukkivat, jee! Kallistunut lipputanko on poistoprojekti.


Kauniisti keltaista. Huomaa ankka, sillä on mahtava ääni!

Jiri kävi trimmissä, ja nyt sitä palelee. Kuvissa trimmi on vielä vähän kesken, kun etupää on ajelematta. Nyt sekin on hoidettu, mutta kamera teki lakon. Jiri on niin viluinen, että se nukkuu nyt yöt äipän peiton alla, vaikka se yleensä etsii sängystä viileämpia paikkoja. Mäkärät söivät yhtenä päivänä Jiriä tosi pahasti, mutta onneksi Etono auttoi kutinaan, ja seuraavana päivänä patit olivat jo hävinneet.
Paleleva pikkuveli

Punkeista ei tänä kesänä ole ollut meille haittaa. Me saimme huhtikuun lopulla hyvänmakuiset Bravecto-tabletit, ja koko alkukesän punkkisaalis on ollut yksi surkean pieni litteä otus minun korvassani, joka sekin lähti pyyhkäisemällä pois. Bravo, Bravecto!

4 kommenttia:

 1. Eepä oo hiki ollunna tänä kesänä vielä mullakkaa. Vuan on aeka vähissä karvoessa tuo pikkuveljes näen kylymällä tuulella. Onneks se kuitennii ilima tästää lämpijjää. Tarkennoo ankan kansa pihallahhii leekkijä :) Mullae olj ensmäsenä kesänä tuommonen samallaenen ankka. Siitä tulj entinen ennenku kesä loppu :) Hyvästi ootta pitännä jos vielä iäntellööhhii.
  Ilimanko nuo teejjän kukat on nuin kommeeta ku oot käännä niitä lannottamassa.
  Pitäsköön minunnii kokkeella. Meleko surkeet on äetillä nuo kukkapenkit niät.
  Ilosta viikolloppuva teelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on jo ankka numero kaksi, ensimmäiselle kävi kylmät. Jiri ei saa koskea ankkaan. SE ON MINUN.
   Kukkapenkkiin kakkiminen on tuottoisaa toimintaa. Ellei muuta, niin voikukkia. Suosittelen.
   Mukavaa viikonloppua teillekin!

   Poista
 2. Myrsky: Vähänkö ollaan samiksia, Aatu Hauva. Mäkin käyn salakakalla mitä oudompiin paikkoihin ja korkeelle. Paras saavutus on kirjahyllyn toka hylly. Ei paha! EIkä mekään saaha/saatais auttaa puutarhuroinnissa, mut silti vaan autetaan. Keh heh. Hyvä meno teillä, kuomat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Myrsky, kuinka rohkea sinä olet. Minä en uskalla kakkia sisälle. Yhtenä sadepäivänä kuitenkin tuli niin kiire, etten ehtinyt ulos asti. Menin sängyn alle piiloon moneksi tunniksi, vaikka äippä ei yhtään torunut.

   Poista