torstai 7. tammikuuta 2016

Meitä Pompotetaan!

Vuodenvaihteen pakkasennusteet tekivät äipän hulluksi: se osti meille alennusmyynnistä Pompat. Siis karvavuoriset manttelit. Siis hän, joka ei koskaan käy alennusmyynneissä. Sanoi, että se on eri asia, kun nettikaupasta ostaa. Vai niin?

Kuvasta voitte päätellä, mitä mieltä olemme näistä vermeistä. Pompan alla meillä on villapaidat, joista me kyllä tykätään. Niitä pidämme sisälläkin, jos on viileää. Kylmässä autossa ne ovat tosi mukavat. Minulla on tossutkin, kun anturani ovat palelevaista sorttia. Jiri ei tossuja tarvitse.

Salamavalo vääristää värejä: oikeasti Pompat ovat petrolinsiniset.
No, onhan ne lämpimät, mutta onko ihan pakko mennä ulos tulipalopakkaseen. Osaamme kyllä pika-asioinnit tarvittaessa.

Sihteeri: Tässä Iivarin äipän pyytämä tossukuva. Talvitossut ovat fleeceä (mikä tahansa fleece, käytettykin sopii) ja kurakelin tossut sadetakkikangasta. Leikkaan ensin kankaasta nelikulmiot, joissa leveys on säären ympärysmitta + 2 cm ja korkeus varpaasta 2 - 3 cm yli kinteren. Käännän pussiksi ja pyöristän alanurkat. Ompelu kapealla siksakilla nurjalta. Kantata ei tarvitse. Kiinnitys ponnareilla, joista litteät ovat parhaita. Ponnari kiristetään kaksin- tai kolminkerroin napakaksi, mutta ei liian kireäksi. Sopivan ponnarin löytäminen voi olla koko homman vaikein asia.  Takajalkojen tossut ovat vähän leveämmät. Eikun tietenkin etujalkoihin tarvitaan isommat tossut.

6 kommenttia:

 1. Teil ku on tota pörrökarvaa, niin puuttuuks teiltä alusvilla, ku teitä(kin) paleltaa? Meilkin on nuttuu ja puseroo ja tossuu ja vaik mitä, mut ei ne tämmösillä pakkasilla oo riittäviä, meil ku on toi maavara niin vähänen, niin jäätyy... ööö... vatta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meillä aluskarvakin, mutta silti ollaan viluisia, minä varsinkin. Jirikin palelee kovasti aina nyppimisen jälkeen, kun siltä viedään kerralla kaikki runkokarvat. Minun turkkiani rullataan, niin en ole koskaan ihan kalju.
   Varmaan on kurjaa pienellä maavaralla näillä keleillä, palelee paitsi vatsa myös se öö.

   Poista
 2. Johan luulis tarkenovan nuin hyvillä ulsterilla! Tuommonen karvavuorinen se oes tarpeen mullae ku ee sitä ommoo karvoo kummosesti oo. Mulle ee vuan tuommonen malli kää ku hankoo kaenaloesta.
  Hienot on nuo kyllä ja semmoset miehiset:)
  Oeskoon mahollista suaha lähikuvvoo nuista sinun tossuistas? Äet käski kysyvä ku sitä kiinnostaa semmoset mitkä pysys mulla jalassa. Nuo nykyset ee oekeen meenoo vaahissa pysyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tarkeni sen vartin lenkin. Äippääkin paleli.

   Jaa, että miehekkäät ovat. No ehkä niitä voi sitten pitää.

   Äippä sanoo, että semmoinen firma kuin Milliset tekee mantteleita ja haalareita mittatilaustyönä.
   Lisäksi äippä lupasi lisätä tähän postaukseen kuvan tossuista.

   Poista
 3. Hyvin sopii pojille Pompat! Nerakaan ei kovin kylmässä tarkene, vaikka silläkin on kaksikerroksinen ja nyt aika paksukin turkki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pomppa on tosiaan hyvän mallinen. Uskalsin tilata netin kautta, kun joululomavieras Ninnin Pomppaa sovitettiin pojille. Nämä uudet ovat himpun verran isommat kuin vähän vanhempi koko 34. Myös leikkaus on vähän muuttunut.
   Jiri nypitään ensi viikolla, joten sille kunnon takki tulee todella tarpeeseen.

   Poista