maanantai 4. huhtikuuta 2016

Kevätjäillä

Meillä on vielä kantavat jäät, ainakin aamuisin yöpakkasten jäljiltä. Eilen oli pilkkikisat, joten uskaltauduimme jäälle tänä aamuna. Ulkoilusää oli parasta AA+-luokkaa: aurinkoa ja vain vähän tuulta. Paikoin oli liukasta, mutta kyllä me pojat juoksimme. Parit lipat mieheen otettiin myös. Yksi pallo oli matkassa, ja haimme sitä Jirin kanssa kilpaa.  Äippä sanoi, että tämä oli luultavasti kevään vimppa jääulkoilu. Höh? Just, kun me päästiin vauhtiin.


Täällä on jotakin hajuja, Jiri.

Jiri otti lipat ja hiipi sitten vähän aikaa.

Jiri yritti varastaa minulta pallon. Turha toivo!
Perjantaina pienempi Käpälämäen sankari oli meitä viihdyttämässä. Minun mielestäni Pekka ja Pätkä Suezilla oli ihan tylsä, mutta siitä oli kuitenkin se hyöty, että sain kellotella sylissä rapsuteltavana.  Jiri oli kateellinen ja yritti tuijottaa minut ois sylistä. Turha toivo sekin!


 

8 kommenttia:

 1. Tuo Käpälämäen sankarj vaekuttaa mukavalta tyypiltä. Taetaa nuo koerankäsittelyt :) Parempi se ehken on ettettä mäne ennee jiälle. Niistä on jo Tuulisettii varottanna.Ja kohtahan nuo lumettii on sulanna varmaannii sieltä teeltäpäen että suatta kuivalla mualla pelata. Minun pittää vielä kuivoo muata ootella tovi jos toenennii.Vuan vielä ne siinä kuivuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käpälämäen sankarit ymmärtävät kyllä, mistä koira tykkää. Tämä sankari on minun kanssani lähes saman ikäinen, ja jo siksikin ymmärrämme toisiamme niin hyvin.

   Keskiviikosta alkaen on luvattu vesisateita, ja sitten ei todellakaan ole enää jäälle menemistä. Lunta on vielä jonkin verran, mutta kyllä kai se vesisade ne sitten sulattaa. Piha ei kyllä kuivu ihan heti pelikuntoon, mutta kyllä jaksamme odottaa. Kohta päästään kunnon metsälenkeillekin, kun hiihtäjien kapulat alkavat iskeä kipinää.

   Poista
 2. Juu, riamullista toi teijän meno ja meninki jäällä. Terkkuja Käpälämäen sankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa oli! Onneksi äippä ei saanut kuvaa niistä lipoista, kaatuminen on niin noloa.
   Terkut välitetään, kun nähdään, kiitos.

   Poista
 3. Nyt ei varmaan parane jäällä enää kirmailla. Sen verran vauhdikkaasti kevät etenee. Mutta on teillä ollut kuvista päätellen hienot ulkoilukelit!

  Reipasta viikonloppua teille ja isot terveiset meidän neitosilta!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ei voi enää mennä jäälle. Se on muuttunut suurimmalta osaltaan mustaksi puikkojääksi. Mutta nyt päästään metsäteille, kun hiihtäjät ovat pistäneet suksensa kesälepoon.

   Mukavaa viikonloppua teillekin, housujen kanssa tai ilman! Eikä mene kauaa, kun päästään mökeillemme mellastamaan.

   Poista
 4. Huh, ihan pelästyin, missä on vielä noin paljon lunta ja jäätä! Täällä kukkii hyasintit pihoilla ja joissakin puissa on jo lehdet, vaikka kylmää ja koleaa on piisannut.
  Kivan tottuneesti makoilee Aatu pojan sylissä, ei liene ensimmäinen kerta, niin on tottuneen näköinen tapahtuma, molemmat rentoja ja hyvillä mielin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei enää ole näin paljoa lunta, ja leskenlehtiä on jo nähty, mutta krookukset ja sinivuokot ovat vasta nousemassa. Kevät kuitenkin, ihan ajallaan.

   Tämä on meillä normaali telkkarinkatseluasetelma, kun joku lapsenlapsista on paikalla. Aatu retkottaa sylissä, Jiri tarkkailee vierestä, ja lapsi silittelee Aatua hajamielisesti.

   Poista