maanantai 18. huhtikuuta 2016

Kevätkevätkevät!

Se on täällä taas, kevät. Kevät on ihania hajuja ylenmäärin, siilien herääminen, metsälenkkejä, leluja pihalle ja hyvälle haisevia koiraneitoja. Tietenkin myös pihalta jahdattavat linnut runsastuvat.  Jirille kevät on vähän kurjempaa, kun kunnon kakkapaikat katoavat sulavan lumen mukana.

Äipälle eka kevättyö pihalla on meidän talviajan tuotostemme kerääminen kompostiin.

Nauttikaa nyt, ystävät! Kohta on kesä: ilma täynnä ötököitä, ja kuumakin voi olla.

Lempileluni tällä hetkellä: rääkyvä hanhi. 
Äippä on varautunut kesälintuihin ostamalla pihakoivuun linnunpöntön. Se tosin lojuu vielä terassilla odottamassa kiipeilytaitoista puuhun viejää.
Meiltä vietyjä pohjavilloja äippä on laittanut talipallohärveleihin pesän rakentajia varten. Peitinkarvat ovat kuulemma liian pitkiä ja sitkeitä: linnunpojat voisivat kuristua niihin, joten ne menevät kaatopaikkaroskiin.


Tässä on Jirin pohjavillaa. Hyvin on tirpoille kelvannut.
Kukkiakin pihalla jo on, vaikka omasta mielestäni minä olen kevään kaunein kukkanen enkä ymmärrä ollenkaan, miksi minut aina komennetaan pois kukkapenkistä.
Ensimmäisenä alkoivat kukkia sinivuokot heti kun lumi niiden päältä suli. Linnut ovat levittäneet sinivuokkoja naapurinkin pihalle. Ei haittaa.
Nyt kukkivat myös krookukset, ja seuraavana vuorossa on varmaan rikkaruohojen armeija.

Mökille ei ole päästy, kun tie on vielä sulamisvesien pehmittämä. Ensi viikolla ehkä.

4 kommenttia:

 1. Kevät on ja siitä naatittaan. Het ku herkijjää vettä satamasta :) Meellä on koko mualima veen vallassa. Pihamuahhii yhtä vesjlampee. Työ ootta sielä sevverra etelämpänä etton nuita kukkijahhii jo noossunna näkyviin.Meellä on muutama ujo leskellehti vasta piätään nostanna. On sielä tirpat mielissään ku on nuin hyvvee pesäaenesta tarjolla! Kelepas ne minun eeltäjiinnii karvat näelle täkäläesille linnuille. Minun karvoja ee toenna tarjota ku ovat niin jääkkijä. Mukavija kevväänhaestelulenkkijä teelle, sielä se keväthuuma vasta valtoohhii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt ei nautita mekään, kun täälläkin sataa. Mutta varmaan se vielä päivä paistaa niihin risukasoihin sekä teidän että meidän pihalla. Nautitaan sitten taas, ja siihen asti löhöillään.

   Poista
 2. Kevät on loistavaa aikaa! Luonto herää ja siinä riittää runsaasti ihmeteltävää sekä kaksi- että nelijalkaisille. Toivottavasti pääsette pian mökille. Sitä mekin täällä jo odotellaan kovasti!

  Mukavaa viikonloppua toivottaa Typy, Hippu ja emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelyn lisäksi riittää jahdattavaa, meille koirille siis. Ihan vain tässä omalla pihalla liian röyhkeitä harakoita ja variksia, joskus pulujakin hätistellään. Ja jonkun kissaa, joka on ottanut meidän pihamme vakituiseksi pikkulintujen saalistusalueekseen.
   Ei vielä tällä viikolla ehdittykään mökille, ehkä ensi viikolla. Tie kestää jo.

   Poista