tiistai 28. helmikuuta 2017

Äippä ja Jiri koulukkaina

Pitkä tauko taas. Jotenkin pitäisi saada sihteeri ruotuun. Uhkailu, kiristys vai lahjonta?

Kaikenlaista tässä on tietenkin tapahtunut. Tärkein oli mielestäni se, kun kävimme Turussa. Siellä tytöt ulkoiluttivat meitä yhdessä Ninnin kanssa. Koirapuistossakin käytiin. Pienten puolella olimme käppänäporukalla, mutta isojen puolella oli oikein mukavan tuntuisia tyyppejä. Seurustelin heidän kanssaan aidan läpi sillä aikaa, kun Jiri spurttaili ympäri aitausta ja Ninni esitti prinsessaa, joka haluaa kotiin.

Kiva kyltti koirapuistossa. Tosin siinä on kirjoitusvirhe.

Jiri leikkii jääprinssiä.

Musta ja valkonen eli Vasta ja Mulkonen.

Jotkut eivät halua istua jäälle.

Olga-serkku on oikeastaan villeydestään huolimatta oikein mukava, kun se kävi vain nuuskaisemassa meitä eikä ollut millänsäkään, kun emme lähteneet mukaan sen riekkumiseen. Olga ulkoilee useimmiten tallilla Nella-hevosen kanssa, eikä ollut meidän kanssamme koirapuistossa.

Olga viettää iltaa lempilelunsa kanssa.

Ihmiset kävivät katsomassa Ellin vanhojen tansseja ja olivat oikein innoissaan. Jostain syystä koirat eivät päässeet katsomaan, vaikka paikkana oli Turun messukeskus, jossa olemme käyneet näyttelyissä. Väärinväärinväärin! Joka tapauksessa Elli oli niin kaunis, ja tanssit olivat menneet hienosti.
Turusta saimme mukaamme hiihtolomailevan Alisan, tällä kertaa ilman koiraa, koska hän palasi kotiin bussilla.

Alisan lomaviikolla kävimme Jirin kanssa trimmissä, ja se hurja nainen ei tyytynyt pelkkään trimmaukseen, vaan leikkasi meiltä kynnet ja nyppi korvakarvat. Ei ihme, että Jiri pisti nelitassujarrutuksen päälle muutama metri ennen trimmaamon ovea. Minäkin olisin jarruttanut, jos olisin tiennyt. No, ei se loppujen lopuksi niin hirveää ollut, nyppiminenkään ei tuntunut missään. Ja korvilla kuulee paremmin, kun karvat ovat poissa.

Tämmöisiä karvalullukoita oltiin ennen trimmiä. Ihanan lämmin luomuturkki molemmilla.

Arvatkaa, ellette tiedä, mitä oven takana on. Kello on yhdeksän ap.


Viikonloppuna äippä lähti kouluun opiskelemaan lukukoiran ohjaajan hommia. Pitkän päivän oli poissa ja sitten vielä kehuskeli olleen hauskaa. Me esitimme loukkaantunutta, vaikka oikeasti nukuimme koko päivän. Mitä nyt vähän haukuimme ohikulkijoita. Äiti toi kurssilta minulle tuliaisiksi Kennelliiton Lukukoiran huivin, mutta ei mitään herkkuja. Olen nyt siis virallisesti Kennelliiton Lukukoira ja äippä Kennelliiton lukukoiraohjaaja. Ei se suuremmin meidän hommiimme vaikuta: uusi huivi ja pieniä muutoksia käytännön järjestelyihin.Kyllä nyt on arvokas ja virallinen olo. Työ jatkuu entisellään.

Sunnuntaina Jiri kävi lukukoiratestissä. Se oli luullut olevansa kaverikoirakeikalla ja olisi paikalla pysymisen sijasta käydä kerjäämässä rapsutuksia testiryhmältä. Jiri kuitenkin läpäisi testin ja sai myös oman virkahuivinsa. Äippä kertoi saaneensa hyviä vinkkejä omaan toimintaansa meidän koirien kanssa. Ja mitähän sekin nyt sitten merkitsee?


Jiriä taitaa ujostuttaa uusi virkahuivi.

Huomenna tulee Paavo, joka on vuorostaan lomalla. Kivaa on tiedossa.

11 kommenttia:

 1. Voi että! Kyllä teil onkin ollu roimasti tapahtumia. Suasitellaan, että lahjotte teijän äippää, että kuullaan teijän kuulumisia vähän tiuhempaa. Onnee kaikille kaikista hianoista saavutuksista ja riamullista hiihtolomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Onnittelittehan myös Sylviä, joka sai oman virkahuivinsa.

   Päätin lahjoa äippää käymällä useammin sylissä.

   Paavo tuli, pitää lopettaa.

   Poista
 2. Onpas teillä ollut tapahtumia! Hienot huivit olette saaneet, nyt sitten vain töihin. Eiköhän siellä aina vähän rapsutellakin lukemisen ohessa. t. Eka

  VastaaPoista
 3. Huivit näkyvät varmasti kotoa kirkolle.
  Lukutuokioon kuuluu aina paljon rapsutuksia, selityksiä ja haleja. Joskus pussaillaankin.

  VastaaPoista
 4. Onnea uudesta virallisesta asemastanne, vaikka duuni onkin jo tuttua! :)

  VastaaPoista
 5. Lucylle myös onnittelut! Jatkamme kivaa duuniamme, vai mitä, Lucy?

  VastaaPoista
 6. Onnee paljo kamut! Kommeet on huivit ja ansijosta ootta ne suanna. Kaaheesti kaekkee muutae mukavata on teellä sielä ollu. Lommoo ja reessuvamista. Kaverija ja lomalaesija.Hilipakkata mualiskuuta vuan sinne ja oekeen haaskoo lomanaekoo sielä kaveriin kansa! :)

  VastaaPoista
 7. Hyvän ilman maaliskuuta sinulle ja palveluskunnallenne! Nyt nautiskellaan viimeisistä hankikeleistä.
  Kivaa oli Paavon kanssa, ja lauantaina tulee Viljo. Elämä hymyilee.

  VastaaPoista
 8. Onneksi olkoon molemmille lukukoirille! Taisi siellä koulutuksessa pätevöityä useampaankin laumaan kaksi lukukoiraa? Hieno homma, lukukoiria tarvitaan!

  VastaaPoista
 9. Ihan kiva tuntea itsensä tarpeelliseksi, vaikka minä itse olen tietenkin korvaamaton. Mikkeli sai kolme kokonaan uutta lukukoiraa, ja kolme jo kokenutta pätevöityi. Meidän lisäksemme Olga ja Vieteri ovat samaa laumaa, mutta testissä oli muitakin "koirasisaruksia".
  Sylvi, me olemme erityisen tärkeitä monelle lukijalle, ja sinä tietenkin videotähtenä myös monelle lukukoirakolle. Ja kaiken lisäksi lukukoirailu on huippukivaa! 📑

  VastaaPoista