tiistai 18. heinäkuuta 2017

Kessu kävi kylässä


Meillä on Käpälämäessä serkku Kessu. Kessu on noin 1,5-vuotias ja rodultaan karkeakarvainen saksanseisoja. Karva sillä on karkea, mutta en ole nähnyt sen juuri seisovan, joten en ihan ymmärrä sitä rotuasiaa. Ehkä se seisoisi, jos se vietäisiin Saksaan. Kessusta koulutetaan lintukoiraa, mutta taitaa sekin olla haasteellista, koska sillä ei ole siipiä.  No, ehkä se on tyyppiä strutsi, vaikka ei sillä kyllä niin pitkä kaula ole.

Kessu on kuitenkin oikein mukava koirakaveri, koska se haluaa ja osaa leikkiä lasten ja itseään pienempien koirien kanssa satuttamatta ketään. Pari outoa piirrettä sillä kuitenkin on.  Se tottelee ihmisiä aina, mutta ehkä se on vain siinä iässä.  Se myös noutaa palloa niin kauan kuin joku jaksaa heittää. Ehkä se vielä oppii pitämään hauskaa pallon kanssa ilman ihmisiä.

Männä sunnuntaina Kessu oli meillä hoidossa, kun käpälämäkiset kävivät pääkylässä itseään sivistämässä ja huvittelemassa.  Sille oli kyllä sovittu dogsitteri kotiin, mutta sitterille tulikin muita menoja, ja Kessu tuli meille.

Meillä oli Kessun kanssa oikein kivaa, kun ensin kerroin sille, kuka koirista on tässä huushollissa komentajakapteeni. Vähän painittiin sisällä, mutta ylipäällikkö kielsi sen meille käsittämättömästä syystä. Pari tuolia kyllä kaatui, ja sohva siirtyi pois paikaltaan. Ulkona jahdattiin toisiamme, mutta en viitsinyt kovin kauas, kun Kessu pitkine koipineen juoksee niin paljon kovempaa.

Minä en halunnut Kessun kanssa samaan kuvaan, kun olisin näyttänyt niin kovin paljon todellista minääni pienemmältä. Jiri ei ole niin tarkka näissä jutuissa ja suostui kuviin.


Iso mies ja kääpiö 

Vieläkö menee kauan?

Joko saa mennä ?


Kessu saa tulla toisenkin kerran.


8 kommenttia:

 1. Aika iso poika toi Kessu, mut näyttää sopusalta veikolta, joten varmasti oli sen kanssa mukava temuta. Joo.

  VastaaPoista
 2. Joo, me harkittiin Kessun palkkaamista meille turvamieheksi, mutta kyllä se on liian kiltti siihen hommaan. Pidetään serkkupoika leikkikaverina.

  VastaaPoista
 3. Kommee poeka on Kessu. Ja näkkyy olovan vähä vilimitähen vikkoohhii ku nuin kameraan kahtoo tolokusti :)
  Vuan että sekö totteloo kaekki mittee immeeset sannoo sille!?? Jospa seon toellaa vielä semmosta pennun hupeluutta. Että jospa vielä siitä tokkeotuu :) Ku ee sitä minummielestä nyt iha joka asijassa tarvihtis immeesten mieliks männä...

  VastaaPoista
 4. Kessu tottelee aina, jopa voimakaksikkoa. Olemme Jirin kanssa yrittäneet kertoa sille, että tottelemattomuus joissakin tilanteissa on hyvinkin palkitsevaa, mutta Kessu on rauhaa rakastava koira ja tottelee siis. Kerran se oli lähtenyt omasta pihasta rusakon perään, mutta tuli heti takaisin, kun isäntä vihelsi. Käsittämätön tapaus siis.
  On sillä toinenkin erikoinen piirre: se ei aloita ruokakuppinsa tyhjentämistä ennenkuin sille sanotaan, että aja! Melkein ihailen sen mielenhallintaa,mutta en kuitenkaan aio ottaa siitä oppia.

  VastaaPoista
 5. Kessuhan näyttää leppoisalta kaverilta. Hieno juttu, että otitte sen hoitoon ja toivotatte toistekin tervetulleeksi.

  Terveiset tyyneltä ja ilta-auringon paisteessa kylpevältä Puulan rannalta!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
 6. Terveisiä vaan korvakoirille sinne Puulalle. Me ollaan taas täällä Suomen vanhimmassa pääkaupungissa moikkaamassa serkkujamme Ninniä, Olgaa, Jekkua, Hipsua ja Pullervoa. Otettiin voimakaksikko mukaan. Täällä kuuluu olevan liikkeellä isoja vanhoja purjeveneitä, mitä ne sitten lienevätkin. Ei olla nähty, joten ei ole todisteita.

  VastaaPoista
 7. Olipas teillä taas mukava vierailija. Minä en oikein kovasti noista vieraista perusta. Meille on nyt perheeseen tullut miniä ja sillä on 10 kk vanha kaniinimäyräkoirapoika, josta en hirveästi pidä. Sen toista koiraa borderterrieriä en ole vielä tavannutkaan. Se on tyttö ja kova puolustamaan tuota pentua, joten voisi mennä kaikki huonekalut sikin sokin jos tavattaisiin. Kyllä minä ulkona kovasti seurustelen kavereiden kanssa, mutta huoneet talossa ovat minun! Ehkä minäkin ajalla totun näihin perheen uusiin tulokkaisiin. t. Eka

  VastaaPoista
 8. Pennut on joskus vaivalloisia, mutta yleensä niistä kasvaa ihan kunnon koiria melko nopeasti. Toisaalta sinun kotisi on sinun linnasi, joten pentu saa kyllä oppia koiramaailman lait. Tyttöterrieeri on varmastikin ihan mukava tyyppi, minulla on on ollut samanmerkkinen tyttöystävä, joka oli meillä joskus hoidossakin, ja meillä oli tosi kivaa. Valitettavasti hän muutti pois Mikkelistä, joten emme ole enää tavanneet.

  VastaaPoista