perjantai 14. heinäkuuta 2017

Opintojen ohjaajana

Käpälämäen voimakaksikon vanhempi jäsen oli ottanut englannin opintonsa talvella aika lepsusti ja joutuu nyt kesällä paikkaamaan syntynyttä aukkoa.
Nuori mies ei ole ollut kovinkaan innokas kesäopiskelija, vaikka äippä on yrittänyt kaikkensa. Niinpä minun kokeneena lukukoirana piti puuttua tilanteeseen. Voisiko joku vielä neuvoa, miten kirja avataan, kun poika ei kai osaa?Toinen juttu: mitähän varten äippä sanoi illalla, kun kömmin sen viereen sänkyyn, että nyt tuli metsä sänkyyn?

5 kommenttia:

 1. Hyvä, että lukukoira löytyi heti tähän opiskelu pulmaan! Meidän Emäntä luuli, että tuon ikäiset ihmiset oppivat englannin kielen ihan tuosta noin vain pelaamalla pelejään? Että jos kirja ei aukea, niin pitäisikö kaverille ostaa joku englanninkielinen seikkailupeli?

  VastaaPoista
 2. Kaveri ymmärtää hyvin pelien ja elokuvien englantia ja jopa puhuukin pelienkkua,mutta ei osaa tuottaa järkeviä lauseita etenkään kirjoittaen. Ja sitähän koulussa juuri vaaditaan, ja on se hyvä taito elämässäkin. Äippä kertoi. Eli kyllä meidän on vain jatkettava näitä kirjallisia harjoituksia, vaikka pelaaminen kuulostaa jänskemmältä.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. No justiinsa, kyllä ny menee oppi kaverin päähän, kun oot varppina paikalla, kuomahyvä. Oppimisen iloa!

  VastaaPoista
 5. Just niin. En päästänyt oppijaa pois ennen, kuin se oli tehnyt kaikki äipän määräämät tehtävät. Vähän tökin kuonolla, kun se alkoi vääntelehtiä tuolilla. Heti rauhoittui. Kyllä minä osaan nämä oppimisjutut.

  VastaaPoista