keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kielletyt leikit

Meillä on oma piha, jossa saamme touhuta niinkuin haluamme. Melkein paratiisi. Täysi paratiisi on tietysti mökillä, kun siellä ei ole aitaakaan vapautta rajoittamassa.

Jotkut asiat on kuitenkin kielletty pihallakin:

1 Kaivaminen, erityisesti kukkapenkkien. Ei juuri haittaa, kun emme ole kontiaisia. Miksi muuten kontiainen sitten saa kaivaa ihan vapaasti?

2 Ylenmääräinen ohikulkijoiden haukkuminen. Ei haittaa minua, Jiriä kyllä.

3 Talon nurkkien, puutarhakalusteiden ja lelujen merkkaaminen. Emme ymmärrä, mutta tottelemme, koska puita ja puskia riittää.

4 Siilien ahdistelu. Ei haittaa minua, kokemus opetti. Jiri ei ole vielä saanut lähikosketusta siiliin.

5 Kanankakkarakeiden syöminen. Emme ymmärrä, koska nehän näyttävätkin ruokanappuloilta. Erittäin maukkaita, suosittelen teillekin. Syömme salaa, vaikka se yleensä vaatii vähän sitä kiellettyä kaivamistakin.

6 Kielletyt pallot. Tätä emme ymmärrä ollenkaan, mutta tottelemme tässäkin asiassa.

Kielletty pallo A
 Pallo A. Kaunis, houkutteleva, mutta myrkyllinen. Maistuu pahalle. Tiedän, koska maistoin kerran. Nämä pallot äippä heittelee pihalta pois sitä mukaa, kun niitä poksahtelee maasta.

Kielletty pallo B
Pallo B. Kahdella tavalla houkutteleva: kiiltävä pallo, johon syttyy illalla valo, ja juuri sopivan näköinen merkkausjalusta. Mikäpä olisi mukavampaa, kun käydä pimeällä nostamassa koipea lyhtytolppaan. Koirien ikiaikainen oikeus on meiltä otettu pois. Nämä pallot ovat kyllä kukkapenkissä, joka on meiltä muutenkin kiellettyä aluetta. Tottelemme, koska meitä vahditaan.

Olemme kuitenkin onnenpoikia, koska luvallisten tekemisten lista on liian pitkä kirjattavaksi.

PS Jiri teki kakat sisälle, kun ei halunnut mennä ulos sateeseen. Äippä ei tykännyt, enkä oikeastaan minäkään.

2 kommenttia:

  1. Ilo kuulla, että teillä(kin) on EI-EI-lista. Kjeh kjeh, vai teki Jiri pökäleet sisälle. Hauska kuulla, että muuallakin osataan. ;)

    VastaaPoista
  2. Jiri osaa. Minä en tee sisälle, ennen vaikka repeän.
    Kävittekö kurkkaamassa Vienoa? Siellä on taas uusia kuvia.

    VastaaPoista