sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Pikkuveli pyrkii näytelmän sankariksi

Pyörähdettiin Turussa, kun siellä oli koiranäyttely. Kohtalaisen kalsea reissu. Oli kylmää, eikä näyttelymenestyskään ollut ihan Oscar-luokkaa. Onni komensi meitä.

Äippä oli neulonut villapaidat meille käppänöille. Tarpeen ne olivatkin sekä matkalla autossa että perillä Turun tuulessa ja pakkasessa. Rami kuvasi kännykällä meidät villapaitoinemme.


Villapaidat testissä

 
Elli ja äippä veivät Jirin näyttelyyn. Jiri oli näyttelytrimmissä minun mielestäni oikein hyvän näköinen. Näyttelyaamuna siltä vielä pestiin ja föönattiin parta ja jalat. Virhe: karva lähti lentoon, eikä kampaamisesta ollut mitään apua. Minä jäin näyttelyn ajaksi pitämään seuraa Ninnille.

Jirin näyttelytiimi kertoo: Aluksi hallissa oli Jirin mielestä ihan mielenkiintoista , mutta kun piti mennä kehään treenaamaan, se löi nelitassujarrunsa lukkoon. Seisominen sekä pöydällä että lattialla sujui ihan hyvin, eikä Jiri kovin paljoa välittänyt muista lähellä olevista koirista. Kehän kiertämistä treenattiin siinä sitten moneen kertaan, välillä kahden henkilön voimin. Arvoitukseksi jäi lopultakin, meneekö se ollenkaan oikeassa kehässä.


"Mitä me oikein odotellaan?"
 
Jirin luokassa (urokset, junioriluokka) oli kahdeksan koiraa, Jiri ja Elli jonon ykkösenä. No, menihän se, tosin ringissä se vielä nojaili välillä remmiinsä. Pöydällä oli melko rentona, häntä ei kyllä noussut pitemmälle kuin vaakasuoraan. Nätisti katsoi tuomaria silmiin, kun tämä puhutteli. Edestakaisliike ja lattialla seisominen sujuivat myös. Tulos EH. Luokassa sai EH:n kolme koiraa ja loput ERI:n. JUK1 meni koiralle, joka oli kyllä kaunis, mutta  näytti kovin isolta. Tuomari toki mittasi sen. Sama koira sai myös SERTin ja myös varaSERT tuli junioriluokkaan, joten uroksille ei CACIBeja jaettu. Kaikkiaan uroksia oli kehässä 10.
Hallissa oli hämärää ja ahdasta, joten kehien aikana ei kuvia saatu. Onneksi tuli pari kuvaa treenivaiheesta. Näkyy olevan vielä ulkoiluremmivarustus.


Kun sitten lähdettiin liikkeelle ostoksia tekemään, Jiri kyllä tiesi tasan tarkkaan, mistä ovesta ulos pääsee. Saatiin kuitenkin ostokset tehtyä.

Tuomarin (Annette Bystrup, Tanska) lausunto suomennettuna:  Voimakas pikku koira, sopusuhtainen. Hyvä pää, jossa voimakas kallo. Hyvin asettuneet, riippuvat korvat, yhdensuuntaiset pään linjat, kaunis parta. Oikeanlainen saksipurenta. Voimakas kaula ja ylälinja. Hyvin kulmautunut. Hyväksyttävä turkki, peitekarva. Ranskalainen asento: hieman uloskiertyneet kyynärpäät. Hyvin asettunut häntä. Liikkeet joustavat ja erinomaisesti etenevät. Vielä hiukan kehittymätön, mutta ikäänsä nähden sopiva.
Selviä virheitä oli siis karvan laatu ja kyynärpäiden asento, näistä se EH varmaan tuli.

Hienoa, että saatiin näin perinpohjainen lausunto. Hyvä, että saatiin näyttelykokemusta. Ura jatkuu varmastikin vasta keväällä tai kesällä, kun on vielä kerran nypitty koko karva.

Kiitos koko tiimille: Iitulle, joka teki perustrimmin, Merjalle, joka teki näyttelytrimmin ja Ellille, joka esitti Jirin!

Aatu jatkaa: näyttelystä tuli uupunut porukka. Jiri nukkui, äippä torkkui sohvalla, eikä Ellikään jaksanut lähteä treeneihin. Jouduttiin leikkimään Ninnin kanssa kahdestaan.
Seuraavana aamuna lähdettiin kotiin, kun talo tyhjeni koululaisista ja töihin menevistä. Ninni olisi halunnut lähteä mukaan, mutta äippä ei ottanut.  Kun tultiin kotiin, oli sisälläkin aluksi niin viileää, että villapaidat olivat tarpeen. Nukuin vielä yönkin äipän peiton alla, kun äippääkin paleli. Jyväpussi lämmitti ihanasti. Jirille tuli peiton alla kuuma, ja se meni lattialle nukkumaan, BRRR!

2 kommenttia:

  1. Onnee Jiri hianosta suorituksesta! Komeet villapaidat, ette kuitenkaan näyttäneet uhrilampailta ku me. :)

    VastaaPoista
  2. Höh, meidän vastaus on karannut bittiavaruuteen.
    Kiitoskiitos, sanoo Jiri.
    Me tykätään villapaidoista, kun ne lämmittävät eivätkä kinnaa mistään niinkuin muut vaatteet. Kyllä teidänkin kannattaisi tykästyä omiinne, lämmin on niin suloista. Nahkaa nuolevat ne ovat siksi, että mahtuvat kurapukujen alle.

    VastaaPoista