lauantai 4. lokakuuta 2014

Metsän poika tahdon olla...

Jippii! Olemme päässeet metsäilemään, kun nyt on sen aika. Meillä ei ole omaa metsää, mutta olemme saaneet luvan olla vapaina muutamissa paikoissa, kunhan emme häiritse metsästystä. Viikonloppuina emme siis mene metsään, koska siellä häärivät ne oranssit ukot koirineen ja pyssyineen. Arkisin siellä ei ole muita kuin me ja metsänväki, joka sekin hirvikärpäsiä lukuunottamatta piileskelee. Ihania hajuja kuitenkin riittää. Tänä vuonna emme ole vielä haistaneet karhun jälkiä, onneksi, kun ne haisevat niin pelottavilta. Paras löytämämme haju tuli ketun kakasta. Olin juuri aikeissa kääriytyä tuoksuun, kun äippä ehti paikalle. Se siitä ilosta. Luvallisiakin huveja on. Myyriä saa etsiä ja kaivellakin ihan vapaasti ja pupun papanoita syödä. Myyriä ei saa syödä, vaikka saisi kiinni.

Meillä on kaksi suosikkipaikkaa: Satumetsä 1 ja Satumetsä 2. Molemmat syväsammaleisia, vanhoja kuusimetsiä, joissa näkee kauas. Näin alkusyksystä käymme useammin Satumetsä 2:ssa, kun siellä on vain vähän hirvikärpäsiä. Kuvat ovat siis sieltä. Metsäretkillä meillä on aina maastoasut, että äippä näkisi kauempaakin, missä menemme.

Metsässä meitä myös koulutetaan. Kun kuulee pillin äänen ja juoksee heti äipän luo, saa namin. Myös paikalla istumisesta ja seuraamisesta palkitaan. Jiri ei osaa vielä seurata eikä pysy paikallaan istumassa, joten minä saan suurimman osan nameista.

Minä, metsän poika

Myyrien jäljillä

Täällä se myyrä piileksii
Hyvää eläinten päivää kaikille eläinystävillemme ja heidän palveluskunnilleen!

8 kommenttia:

 1. Kylläpä on iha huikasovan hieno satumehtä sielä! Kyllä lie mukavata myllätä nuissa sammalissa ja ehtijä niitä myyrijä!
  Vuan ootpa sinä viksu ku tottelet sitä pillin iäntä. Kyllä minä en varmaa malttas. Hajut voettas kyllä namit :)
  Hyvvee elläentenpäevvee vuan teellehhii!

  VastaaPoista
 2. Hienot on metsät meillä meidänkin mielestämme, ainakin toistaiseksi. Yksi hyvä lenkkimetsä muuttui viime talvena aukoksi, mutta vielä on lääniä koirien tutkittavaksikin.
  Meitä ei juuri koskaan kutsuta pillillä kiinni pantavaksi, vaan saamme namit, istumme hetken ja sitten saamme taas mennä. Jos pilliltä otetaan kiinni, siihen on joku hyvä syy, esimerkiksi lähestyvä toinen koirakko, suunnistaja tai talvella hiihtäjä. Pilli on siksi, kun äipän surkea vihellys ei kuulu mihinkään.

  VastaaPoista
 3. Kyllä olis parhautta tommonen mettä ja irtiotot eiku irtiolot. Paitti me kyl varmaan otettas vaan niitä irtiottoja. Te ootte viksuja. Tommonen myyräjahti olis kyl mageeta. Hyvä Pojat!

  VastaaPoista
 4. Voi, eikö teillä ole mitään paikkaa, missä voisi kunnolla irrotella?
  Myyriä ei löytynyt, vaikka kaiveltiinkin.

  VastaaPoista
 5. Mukavan näköistä metsää teillä tutkittavana ja kierreltävänä. Metsäreissut on parasta! Hirvikärpäset on ikäviä tapauksia ja niitä on tänä syksynä riittänyt hurjan paljon. Mutta ehkä mielummin törmäilee kuitenkin niiden kuin karhujen kanssa... Mukavia metsäreissuja teille jatkossakin!

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on niitä pieniä pöriseviä piruja. Kerran meinattiin mennä sinne Satumetsä 1:een, mutta pois piti kääntyä. Näissä meidän metsissä liikkuu kyllä karhujakin, koska joskus keväisin on näkynyt jalanjälkiä ja marja-aikaan läjiä. Eli karhu on varmaan nähnyt meidät, mutta me ei karhua. Karhujenkin takia tykätään liikkua metsissä, joissa on hyvä näkyvyys.
   Sinulla taitaa mökkimetsäreissut olla tältä syksyltä ohi, mutta pimeässä ja loskassa onkin mieluiten sisäeläimenä. Me ainakin.

   Poista
 6. Meillä pillin sijasta toimii pitkä vihellys! Silloin kun toimii.. no, yleensä toimii kunhan palkka on tarpeeksi hyvä :) Löytyisipä meiltäkin vähän lähempää noin ihania lenkkeilymaastoja.

  VastaaPoista
 7. Meidän äipän vihellysyrityksetkin on naurettavia, varmaan kuuluu noin viiden metrin päähän. Siksi siis pilli.
  Meidänkin satumetsät ovat muutaman kilometrin päässä, autolla siis mennään. Lähelläkin on metsiä, mutta ne ovat pusikkoisia. Lisäksi Savon rata ja viitostie
  ovat liian lähellä, että voisimme vapaana juosta.

  VastaaPoista