maanantai 5. tammikuuta 2015

Arvotaan seuraava nimi

Myrsky ja Tuisku laittoivat haasteen, jossa kysellään nimien antamisesta. Tässä tulee:

Aatu
Virallinen nimeni on Ticklen's Armas Aadolf, josta sitten vääntyi Aatu. Äipän mielessä oli nimeä valitessa eräs erittäin cool, edesmennyt  mäyräkoiraherra Aatu, joka ei koskaan suonut silmäystäkään vastaansa tulleille muille koirille. Minäkin aina välillä yritän olla yhtä välinpitämätön vieraiden koirien ja ihmisten suhteen, mutta ei se aina onnistu - valitettavasti.
Virallisesta nimestä olisi mukavasti vääntynyt myös Arska, mutta nimen oli jo käyttänyt eräs edeltäjistämme.
Olen ihan tyytyväinen nimeeni. Se on lyhyt ja napakka eikä kaimoja ole ihan joka talossa.


Tässä olen 9 viikon ikäisenä nassikkana

Jiri
Virallinen nimeni on Ball Boy Androis. Ball Boy on äipän keksimä nimi, joka viittaa sukuni pallohulluuteen. Sitä väännellen piti tulla myös käyttönimi, mutta minäpä en ollutkaan pätkääkään kiinnostunut palloista. Nimi ei siis olekaan aina enne. Seuraava nimivaihtoehto oli Beetu tai Peetu, mutta nämä hylättiin, kun naapurin ihmiskolmosista yhden nimeksi tuli Eetu.
Tässä vaiheessa jo hieman turhautunut äippä alkoi etsiä tsekkinimeä, kun kerran olen tsekkipoika. Sieltä nimeksi valikoitui Jiri, joka on mielestäni ihan käypä nimi. Minulla on kaimoina useita oikein menestyneitä tsekkijääkiekkoilijoita, joista yhdellä muuten on kääpiösnautseri samasta kennelistä kuin minä. Olen ylpeä nimestäni, mutta lätkää en kuitenkaan aio pelata.

Tämmöinen naskali olin 9 viikon ikäisenä

 
Piski
Edesmenneen Piski-setämme (keskikokoinen snautseri) nimi tuli tavallaan takaperoisessa järjestyksessä. Äippä oli varannut pennun jo vuotta ennen, kuin se syntyi. Jostain syystä häntä olivat alkaneet kypsyttää ns hienot nimet King, Rex, Prince jne, ja hän päätti, että erittäin hienosukuisen koiran kutsumanimeksi tulee Piski. Ihan vain, että näkisi näyttelyissä ihmisten ilmeet, kun kehästä poistuu voittajana Piski. Viralliseksi nimeksi tuli sitten tätä mukaillen Biscuit (Wanhan Purolan Biscuit), koska kyseessä oli B-pentue. Piski herättikin sittemmin hämmennystä näyttely-yleisöissä, koska asteli kehästä useammankin kerran voittajana "Hyvä Piski!" -huutojen saattelemana.Piski puolivuosikkaana tärkeimmän lapsi-ihmisensä kanssa
 


Yhteisnimenä meillä on Partaset. Ensin se oli Pojat, mutta kerran äippä huusi kiukkuisena pihalle: "Pojat SEIS!" Välittömästi pysähtyi yhteensä 6 paria jalkoja, joista kaksi paria kuului ihmispojille, ja tuli siis tarve erottaa ihmispojat ja meidät toisistaan. Ihmispojat jäivät pojiksi, ja meistä tuli Partaset.
 
Meillä on tietenkin myös jos jonkinlaisia tilannenimiä. Niistä tärkein on Ensihoitoryhmä Partanen & Partanen 24/7, joka kertoo meidän tärkeästä työstämme hädänalaisten hoitamisessa.

 
 
 
 
 
 
 
 


7 kommenttia:

 1. Jopa olj mukava kertomus :)
  Ja hyvät on nimet teellä. Oekeen napakat ja sopivat.
  Tuo enshoetoryhmä-nimi on kerrassaa maenijosti keksitty.
  Meellä äet sannoo meetä Ensj- ja viimeapu Iivari & äet. Se tulloo siitä ku minä piän usseesti meleko kovvoo ulinata ku lähetään liikkeelle. Kuulema ku ampulanssi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intoasiko uliset vai vastahakoisuutta? Me, tai siis paremminkin Jiri laulaa, kun tulee ovesta mieleisiä ihmisiä.

   Poista
  2. No intoopa tietennii! Äet sannoo että oon ku isommattii mehtäkoerat jotka ulisoo jäläkiimperrää.

   Poista
 2. Mahottoman upee nimihistoriikki. Tattista, Partaset!

  Äippä on kertonu, että Piski-sedän ploki oli niitä ihan ekoja plokeja, ku Pyry-pappa alko seuraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, Piski-setä esiintyi vähän aikaa minun blogissani, kunnes matkusti tuonilmasiin. Olin silloin vielä niin pieni, etten oikein muista. Ja sitten vielä joku myrsky (et sinä) hävitti blogista kuvat, eikä sihteeri koskaan päässyt takaisin laittamaan kuvia takaisin.

   Poista
 3. Mukava nimitarina, kiitos tästä! Hyvät on nimet teillä ja tuo Ensihoitoryhmä P&P 24/7 on kyllä mainio!

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nimi miestä pahenna, eikä tyttöäkään. Typylle terkut!

   Poista