sunnuntai 25. tammikuuta 2015

jos oikein silmin katsotaan...

Tänään ei ollut tuomarilla oikeat silmät käytössä. Tämä on minun vaatimaton karvainen mielipiteeni.

Tämän päivän näytäntö Turun kv. näyttelyssä, tuomarina Adam Ostrowski, Puola. Näyttämöllä tänäänkin Jiri ja Elli. EH, AVK2.

Kilpakumppanit olivat suurelta osin samat kuin eilen, ja sijoituskin oli sama.

Tuomarin lausunto: Good type. Masculine head, correct bite. Excellent neck. Tailset too low.
I'd prefer better topline, front- and backlegs. Too soft coat. Correct movement.

Vapaa käännös: tyypiltään hyvä. Maskuliininen pää, oikea purenta. Erinomainen kaula. Häntä kiinnittynyt liian alas. Mielestäni ylälinja, etu- ja takajalat saisivat olla paremmat. Liian pehmeä karva. Liikkuu oikein. Rodunomainen käyttäytyminen.

Jirin kilpailu-ura ei pääty tähän, koska parikin arvostettua kasvattajaa tykkäsi kovasti Jiristä.

Kuvaaminen oli haasteellista, koska valoa oli vähän, mutta vauhtia paljon. Tulos on se mukainen.

Elli ja Jiri etummaisena, tuomari selin.
 
 

Epätarkka kuva, josta kuitenkin saa käsityksen Jirin kauniista liikkeistä. Ja lievästä takakorkeudesta liikkeessä.

Jiri muuten haisi molempina päivinä näytännön jälkeen niin mielenkiintoisesti tytöiltä, että minua harmitti, kun en päässyt mukaan. Komeana poikana olisin tietenkin hurmannut kaikki nartut ja vienyt kaikki pokaalit. Aina ei voi ymmärtää, mitä äipän päässä liikkuu. Luultavasti ei mitään.

Huomenna ajellaan kotiin.

2 kommenttia:

  1. Liikkeet on kommeet ja koko poeka on kommee! Ja häntähhii sielä missä pittää. Joeltae arvostelukohilta näättäs siltä että oes tuomarj suanna käävvä optikolla.

    VastaaPoista
  2. Olen, kuule Iivari, sinun kanssasi niin samaa mieltä. Jiri on komia poika, mutta näyttelyissä tuomarilla on diktaattorin valtuudet, ainakin melkein. Ja hyvä niin, muutenhan koko homma olisi yhtä valittamista.
    Niin, ja tiedäthän, mitä näyttelyssä tapahtuu: Ensin koirat haukkuvat toisiaan, ja koirien omistajat toisten koirien kasvattajat, sitten tuomari haukkuu koirat, ja lopuksi omistajat ja kasvattajat haukkuvat tuomarit. Yhtä haukkumista siis, ja siitä tulee se hirveä meteli, mikä koiranäyttelyissä aina puhkoo äänivallin. Ja kuitenkin sinne mennään aina uudelleen, vaikkei kuulemma kahvissakaan ole kehumista.

    VastaaPoista