tiistai 20. tammikuuta 2015

Lunta tupaan

Saatiin sitten lunta. Vähintäänkin riittävästi, sanoo äippä, joka enimmäkseen tekee lumityöt. Nyt tuli niin paljon muutamassa päivässä, että apuakin tarvittiin ja myös saatiin. Käpälämäen Kaivu ja Kuljetus Veljekset Hatakka oli värvännyt isänsäkin mukaan. Kyllä siinä lumi lensi, kun kolme miestä oli työn touhussa.

Me Jirin kanssa pakenimme sisälle pahinta lumimylläkkää. Siitä ei tullut kiitosta, koska meidän mukanamme tuli melkoisesti lunta tupaan. Jouduimme pesuhuoneeseen sulatukseen. Yritimme valittaa kohtelusta, mutta ei auttanut. Eivät vissiin olleet äipällä korvat kuunteluasennossa. Loppujen lopuksi siinä lämpimällä lattialla oli ihan mukava makoilla rajujen ulkoleikkien jälkeen. Jiri jopa kuorsasi. Äipälle annoimme kiitospusut, kun se lopulta tuli pyyhkeen kanssa kuivaamaan meitä.

Lumimyräköiden jälkeen on ollut mukavaa leikkiä pihalla puhtaassa lumessa, vaikka ainahan siitä tulee uutta lunta tupaan. Kyllä äippä joutaa lattioita ja meitä kuivaamaan. Voimakaksikko on ollut monena päivänä leikkimässä kanssamme, välillä yhden ja välillä kahden miehen voimin. Parasta on se, kun pojat eivät koskaan kyllästy heittelemään lumppareita ilmaan. Enkä minä ottamaan niitä kiinni. Kiinniottoprosenttini on vähintään 95, pistäpä paremmaksi. Jiri toimii yleisönä.

 
Koppi!
Hitsi, yksi pääsi karkuun


Minkä niistä haluat minun ottavan kopiksi?
Pihalla on tietenkin myös hajupolkuja ja -tunneleita, kun hiiret ja myyrät ovat käyneet lintulautojen alta ruokaa hankkimassa. Kiinniottoprosenttini on toistaiseksi nolla, mutta ehkä jonakin päivänä onnistaa. Työtä on riittänyt myös harakoiden ja varisten haukkumisessa pois pikkulintujen ruokintapaikoilta. Haukkuisimme kyllä mielellämme myös oravat, mutta äippä kielsi. Haukumme silti vähän aina kurren nähdessämme. Niin paljon on pihatöitä ollut, että ohikulkijoiden vahtiminen on melkein unohtunut. Koirista kyllä ilmoitamme aina. Ja kissat saavat peräänsä mahtavat haukut silloin harvoin, kun niitä näkee. Pitäneekin tähän todeta, että kissantorjuntaprosenttimme on erittäin korkea. Varmasti ylivoimainen näillä kulmilla. Sen verran harvoin niitä näkee.


Etsivätkö pojatkin hajutunneleita?


Täällä on hajutunneli!

Reissu on taas tiedossa, Turkuun mennään. Jiri käy parissa näyttelyssä, minulla on ihan lomareissu. Kiva nähdä Ninniä ja tyttöjä, miksei Onnia ja Hilmaakin, vaikka ne eivät meistä juurikaan välitä.
Mudilassa on varmaan vähän kummallista, kun Manta-täti ei ole siellä enää meitä pompottamassa.
Reissutunnelmissa jo olemme. Kaksi yötä kotona, ja sitten lähdetään.

8 kommenttia:

 1. Lintujen vahtuussa riittää hommoo mullae. Ja ku vielä juuttaat tappeloovattii niistä evväestää. Ja hajupolokujahhii riittää. Teellä on mukava ku on nuita kaverija sielä. Männöö nuihen kansa varmaa aeka :) Seon kyllä keljumpi homma ku tarttuu nuo lumet teejjän karvoen . Eepä niitä varmaa muute sua irti ku sulattelemalla.
  Ja oekeen lomareessuhhii tiijjossa. Pitäkeehän lystijä! :) Jirille mänestystä sinne näätelmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jiri kiittää toivotuksista! Pannaan tänne sitten tietoa, miten äijän kävi.

   Kyllä menee lasten kanssa aika joutuisasti, ihan siivillä. Harmittaa vain se, etteivät ole täällä joka päivä.

   Poista
 2. Mukavaa reissua teille ja menestystä näyttelyyn! Ihanan paljon teillä on siellä lunta. Hajutunneleita on hauska tutkia ja kyllä tuollaisessa lumimäärässä kaikenlaista pihahommaa varmasti riittää. Typy lähettää teille terveisiä ja varmasti kadehtii, kun täällä etelässä ei tuollaisessa hangessa voi myllätä.

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jiri kiittää myös Typyä onnentoivotuksista! Nähtäväksi jää, tykkäävätkö tuomarit Jiristä. Ja Jiri tuomareista.

   Toivomme teille Lähettäisimmekin, jos se olisi mahdollista.

   Poista
 3. Ihanan paljon lunta! Ollapa itse vielä lapsi, aikuinen ei niinkään "ymmärrä" lumen päälle muuten kuin silmillä ihastellen. Lapset ja koirat, niille lumi on ihastus kerrassaan.
  On ne vaan niin mukavia nuo vuodenajat, kaikilla maapallolla asuvilla ei moista luksusta olekaan.
  Jirille lykka till sinne näyttelyyn!

  VastaaPoista
 4. Kiitos toivotuksista, huomenna on eka kehä ja sunnuntaina toinen! Laitetaan sitten tulokset tänne näkyviin.

  Kyllä nyt lumesta nauttivat niin lapset kuin koiratkin kun viime talvi oli niin surkea.

  VastaaPoista
 5. On teillä ollukin lystiä peuhatessa ihmispoikien kanssa! Wautsi, mikä meno, mikä liito.

  Hyvää matkaa ja onnistumisia näytelmissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt just lähdetään näytelmiin, kiitos tsemppauksesta.
   Ihmislapset ovat elämän parasta antia!

   Poista