maanantai 17. huhtikuuta 2017

Onks pakko, jossei haluu

Kun elää koirana, on aina joskus ihmisensä oikkujen armoilla. Onneksi vain joskus, yleensä elämää eletään hyvinkin pitkälle meidän koirien tahdon mukaisesti.

Nyt tämä meidän ihmisemme, siis äippä, on  saanut päähänsä, että uiminen olisi koirille hauskaa ja terveellistä liikuntaa. Terveellistä se tietenkin voi olla, mutta hauskuus on siitä kaukana. Sikälikin erityisen outoa, ettei hän itse ui ollenkaan. Tämän oudon innostuksen laukaisijana on varmaan ollut Huvihurtta-niminen yritys tuossa melkein naapurissa. Se tarjoaa koirauimalan lisäksi monensorttista koulutusta koirille ja niiden ihmisille. Kouluun meitä sentään ei ole pakotettu.

Kaksi kertaa on nyt käyty uimassa, ja vielä kerran pitäisi mennä ennen kesää. Uiminen sinänsä voisi olla ihan mukavaa, ellei siinä kastuisi niin perusteellisesti. Me haluaisimme  märkäpuvut, koska meitä uittavalla Jannellakin on sellainen. Onko tarjolla märkäpukuja koirille? No, ei ole. Pelkillä uimaliiveillä pitää pärjätä. En kyllä ymmärrä niidenkään käyttöä, koska kyllä me Jirin kanssa uida osaamme.

Jos nyt kaivamalla kaivetaan jotain positiivista näistä uintikeikoista, niin nameja tulee oikein mukavasti, kun vain menee veteen.  Vesi on lämmintä, mutta silti uimisen jälkeen palelee. Uinnin jälkeen meidät kuivatellaan ihanan lämpöisellä ja lempeällä föönillä. Minä kääntyilen itse föönin edessä, niin että lämmin ilma tulee aina siihen eniten palelevaan paikkaan. Jiri ei föönistä tykkää. Uimisen jälkeen kotona maistuu uni aivan erityisen hyvin. Myös äipälle.


Onneksi ei tarvinnut laittaa niitä pinkkejä liivejä.

Jiri vähän pelkää koko hommaa ja haluaa, että Janne on koko ajan lähellä.

Muuten kevät on mennyt nopsaan töitä tehdessä. Meillä on ollut sekä lukukoira- että kaverikoirakeikkoja ihan sopivasti. Minä pääsin kaverikoirakeikalle päiväkodin pihalle. Kollegoita oli paikalla kolme. Siellä oli paljon mukavia lapsia, joten haluan sinne uudelleenkin. Sieltä löytyi myös Käpälämäen voimakaksikon nuorempi jäsen, mikä oli hieno ylläri.

Tässä koko komea kaverikoiranelikko: corgi Aatu, minä, suomenajokoira Pekka ja suomenpystykorva Teppo.
Hauskaa ja kuivaa kevättä kaikille ystävilleni!

10 kommenttia:

 1. Ohoh kamut! Oekee ootta jootunna uimasilleen heettäätymmään. Vaekka ohanse hyvvee liikuntata kuulema. Ja kyllä ne jottii sannoo että mukavatahhii. Suattas olla jos siinei kastus :) Ee se meelläkkää äet uijja tykkee vuan kyllä oes minuva tunkemassa takkuulla vetteen jos tiälä tuommonen uimala oes.
  Kevät männä huristaa vaahilla. Teellä näätöstää olovannii jo tosj pitkällä ku on nuin kuiva tuohhii päeväkoen piha. Mukavata alakanutta viikkoo sinne eteläesempään Savvoon! :)

  VastaaPoista
 2. Kevät olisi pitkällä, elleivät kelit olisi niin hyytävän kylmät.
  Sinä onnenpekka, kun ei ole sitä koirauimalaa liian lähellä!

  VastaaPoista
 3. Sitä ollaan oltu ihan janisievisiä, joo. Hyvältä näyttää polskuttelu, mut täytyy todeta, että onneks ei oo uimisteluhallia meijän lähellä, tulis äipälle pian jotain miälitekoja, meinaan meijän suhteen. Ilosta menoo ja loiskis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me voitas muuttaa johonkin, missä ei oo koirauimalaa lähellä. Mutkun meidän talo ei oo pyörillä.
   Ilosta kevätmenoo teillekin! Ja varokaa niitä ojia, ettei tuu uimareissu vahingossa!

   Poista
 4. Uinti on mainion mukava harrastus sekä neli- että kaksijalkaisille. Typykin odottelee jo kovasti pääsevänsä polskimaan Puulaan. Ja polskiminen tekee hyvää sen vaivaisille jaloille. Ehkäpä Hippukin innostuu tänä kesänä uimaan enemmän.

  Kivoja kaveri- ja kuuntelukeikkoja loppukevääksi! Onpa komean ja hienon näköinen tuo Pekka-ajokoira.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typsykkä voisi tulla tänne uimaan meidän puolestamme. Ja muutenkin, me tykätään tytöistä. Ainakin niistä, jotka ei irvistele meille.

   Pekka on paitsi komea, myös hirmuisen mukava ja varsinainen jänispiiska. Sen ainoa huono puoli on se, että minun pitää tervehtiessä varvistaa.

   Mukavia kuuntelukeikkoja Typyllekin!

   Poista
 5. Vai uimaan teidät on viety. Onneksi meillä äippä ei ole tajunnut moista juttua lainkaan. Minähän en itseäni vapaaehtoisesti kasta edes sateessa. Altaaseen en menisi lainkaan.
  Mukavia työpäiviä loppukeväälle! Olettekos jo ehtineet neuvotella lomapalkan suuruuden sopivaksi? t. Eka

  VastaaPoista
 6. Kyllä niitä uimaloita on siellä teilläkin päin, ja hyvää se uiminen varmaan tekisi sinullekin. En kuitenkaan kerro äipällesi, niin voit päättää itse, haluatko uimaan.

  Tämä on semmoista työtä, josta palkka tulee rapsutuksina ja haleina, molempia runsaasti. Lomapalkka pitää ottaa työn alle, kun se voi olla vähän hankala järjestettävä.

  VastaaPoista
 7. Uiminen jakaa vähän mielipiteitä täälläkin! Lucy-neiti ei voi sietää ja Roni rakastaa. Ja arvaatte, että koirauimalassa on tietenkin käytetty juuri Lucy-neitiä! Ihmisten kummaa logiikkaa... No liikunta on kuitenkin aina hyväksi ja ainakin saatte hyvät unet uimareissun päälle! :)

  VastaaPoista
 8. Juu, hyvin nukuttiin. Ja ihan outo ilmiö: Jirin karva muuttui kiharaksi uintireissun jälkeen. Eikä kampaaminen auta, eli minulla on nyt pikkuveljeni kiharakarvainen käppänä.

  VastaaPoista