lauantai 13. helmikuuta 2016

Jäbät kaveriduunissa

Olimme Jirin kanssa tänään töissä kaverikoirina. Esittelimme kaverikoiratoimintaa erään eläintarvikekaupan asiakkaille. Työparina meillä oli labbistyttö Peppi, joka tuoksui aivan uskomattoman hyvälle. Juoksu on tulossa, kertoi hänen emäntänsä.

Teimme Jirin kanssa vuorotyötä, vapaavuorolainen huilasi kotoisasti omassa häkissä. Jirin vuorolla oli vielä aika hiljaista, mutta minun vuorollani alkoi tapahtua. Saatiin silityksiä ja rapsutteluja, vaikka Peppi oli välillä sitä mieltä, että kaikki sellainen kuuluu hänen työhönsä, ja asteli tyynesti isomman oikeudella minun ja asiakkaideni väliin. En hermostunut, koska a) Peppi on tyttö, b) Peppi haisi niin hyvälle ja c) Peppi on aika iso.

Meillä oli yhteensä kahden tunnin huki, ja oli sekä kivaa että rankkaa. Kun päästiin kotiin, mentiin heti nukkumaan. Äippäkin kaatui joksikin aikaa sohvalle ja me hyppäsimme hänen päälleen lämmikkeeksi. Emme halunneet lähteä lenkille, vaan käänsimme kylkeä silmät tiukasti kiinni, kun äippä rupesi ulkoilua ehdottelemaan. Vihje meni perille, joten olemme tänään käyneet vain pihalla tekemässä pikatoimituksia.


Mi on tuo tuoksu ihanainen?

Peppi ei suuttunut, vaikka haistelin hänen yksityisaluettaan.

Peppi valtasi päivän ahkerimman silittäjän.

Vuoronvaihto: vasemmalta Jiri, minä, Peppi, Aida ja Carlo.

Carlo keräsi heti tultuaan ympärilleen suuren silittäjälauman.
Me emme olekaan mitään tyhjäntoimittajakoiria, kun olemme päässeet oikeisiin töihin. Vaikka kyllähän se kodin ja äipän vahtiminen ja seuran pitäminen äipälle myös työstä käy, ainakin toisinaan.

Hyvää ystävänpäivää kaikille ystävillemme! Iloitkaa toisistanne!

6 kommenttia:

 1. Kylläpä ootte olleet tärkeissä hommissa, kuomat. Kyä varmalla uni maitto tommosen kivan, mutta raskaan tyärupeeman jälkeen. Joo-o. Te osaatte käyttäytyä!

  Ilosta ystispäivää, kuomat ja perhe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ystävät! Äipän mielestäkin käyttäydyimme oikein hyvin muuten, mutta minä en olisi saanut haistella Pepin pyllyä. Siihen asiaan kysyin kyllä luvan pyllyn omistajalta :)

   Poista
 2. Oikein hyvää ystävänpäivää myös teille kamut! Kaipa te saitte kunnon palkan tuollaisesta töissä olosta? Meillä aina sanotaan, ettei talkoilla tehdä enää mitään. :) t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki saimme palkaksi paljon rapsutuksia ja silityksiä, ja kotona saimme vielä ylimääräiset kanafileet. Kaverikoiratoiminta on vapaaehtoistyötä kuten lukukoiratoimintakin. Palkkana on niistä hellyydenosoituksia meille ja kaikille osallisille ihmisille hyvä mieli.

   Poista
 3. Moikka pojat, mä pääsin kans hommiin yks päivä Iitun töissä. Sain tehdä ihan oikeaa koira-avusteista työtä, kun tuurasin normaalisti töissä olevia kultsuja. Melko väsyttävää hommaa, nukuinkin sit loppupäivän toimistolla, ennen kuin Iitu vei mut takas omaan kotiin.
  t. Ninni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippuli, Ninni-serkku! Kiva, kun pääsit kokeilemaan oikeita töitä. Meillä on sinua ikävä, mutta vielä ei ole tiedossa, milloin nähdään, kun tuo sihteeri-autonkuljettaja-orja on järjestänyt itselleen kaikenlaista tekemistä. Sinulle on kuulemma tulossa pikkusisko. Ihan mahtavaa. Toivottavasti se on ainakin melkein yhtä kiva kuin sinä.

   Poista