lauantai 20. helmikuuta 2016

Kaveerausta ja koutsausta

Kävimme eilen tervehtimässä äipän äitiä, joka tunnetaan paremmin nimellä Pöllömuori. Hän on melkein 95 vuotta vanha, mutta asuu edelleen ihan omassa Pöllönpesässään. Meille tämä oli yksityisluontoinen kaverikoirahomma.
Hoitoväki käy siellä neljä kertaa päivässä tarkistamassa tilanteen ja auttamassa kotiaskareissa. Me emme voi hoitaa hommaa, kun asumme niin kaukana. Vaikeuksia meille voisi tuottaa myös ovikoodin ja hissin nappuloiden näppäily, kun ne ovat niin korkealla. Muuten kyllä hoitaisimme homman ihan suvereenisti.

Jiri on pusumoottori, minä tykkään posettaa kuvissa.

Kotimatkalla kävimme hakemassa voimakaksikon meille yökylään. Käytiin poikalenkillä ja leikittiin pihalla poikien kanssa lumipallopeliä.

Illalla pojat päättivät pelata shakkia. Minä en peliin sotkeutunut, vaikka huomasin, etteivät kaikki siirrot menneet ihan käsikirjan mukaisesti. Jiri ryhtyi pelaajia koutsaamaan. Ihan niinkuin se jotain shakista ymmärtäisi.


Jiri analysoi tilannetta
ja antaa neuvoja seuraavaa siirtoa varten.

Neuvoja ei ymmärretty, joten Jiri teki itse ratkaisevan siirron.
Kävimme vielä aamulla lenkillä poikien kanssa ja pelasimme pihalla lumipalloa.
Päätimme myös toimia järjestyksenvalvojina ja vähän topakasti haukuimme naapurin karanneita koiria. Lopulta ne älysivät mennä takaisin omalle pihalle.  Aidan yli ne hyppäsivät molempiin suuntiin, naapurin tytöt Stella ja Bella.

Viikarit lähtivät, ja luulenpa, että otamme tässä muutaman tunnin vähän unta palloon.


8 kommenttia:

 1. Kyä varmalla voimakaksikko osas arvostaa Jirin koutsaamista, ainaksin oli niin iloset ilmeet. Mummukin näytti onnelliselta, ku kävitte häntä tervehtimässä. Ootte kunnonpoikia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, voittaja varsinkin oli mielissään, mutta onneksi toinen otti tappionsa kuin mies eikä saanut itkupotkuraivaria.

   Nykyään meistä on ihan mukava käydä Pöllönpesällä, kun olemme tottuneet hissiin. Pöllömuorista me on aina tykätty, koska hän ymmärtää koiria.

   Poista
 2. Pöllömuori on selevästi koeraimmeesijä :)Ja tuo voemakaksikko kansa.Ohanse neovvoo anneettava sillonku näkköö että sitä tarvitaan. Jiri on ollunna oekeessa. Työ ootta kyllä monjtaetosija poekija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllömuori on semmoinen koiraihminen, että varautuneimmatkin koirat haluavat olla hänen ystäviään. Koirista tykkääminen on periytynyt lapsenlapsenlapsille asti, esimerkiksi voimakaksikolle.

   Kiitos kehuista! Minunkin mielestäni me, tai erityisesti minä osaamme kaikkea mitä koiran pitääkin osata ja paljon muutakin. (Hyi, mikä täällä haisee?)

   Jiri kyllä fuskasi pelissä, kun kaatoin Viljon kuninkaan tassulla.

   Poista
 3. Tuo on tärkeätä työtä tuo kaveritoiminta ja ehdottomasti hyväksi vanhuksille. Siitähän on tehty nyt tutkimuskin, kuinka jopa alzheimer-potilaat muistavat koirat vaikkeivat muuta enää muistakaan. Teillä on kyllä rautainen mummo siellä. Meidän isopappa täytti 91 ennen kuolemaansa ja sairasti tuota kurjaa tautia, joten joutui muutaman vuoden asumaan sellaisessa palvelutalossa. Minä tulin kuvioihin vasta hänen viimeisinä vuosinaan, mutta minut hän muisti joka kerta, vaikka äidin siskokin tahtoi häneltä unohtua. Se oli yllätys meille kaikille. Me koirat ollaan hyvää porukkaa ja on se hyvä, että Jiri sai pelata vähän myös shakkia. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverikoirana oleminen on myös itselle kivaa, kun siinä saa haleja ja silityksiä ja rapsutuksia.
   Ja kyllä ihan oikeasti itseltäänkin hukassa olevat vanhat ihmiset juttelevat omista edesmenneistä koiristaan, kun silittelevät meitä. Jotkut taas luulevat meitä omiksi koirikseen, eikä sekään haittaa. Olemme myös Jirin kanssa kesyttäneet yhden vanhan ihmisen, joka ensimmäisillä kerroilla sanoi tiukasti, ettei hän tykkää koirista eikä niitä saa tänne tuodakaan. Kolmannella käyntikerralla hän jo kysyi Jirin ikää ja ihmetteli, miten se on niin pieni, vaikka on jo 3-vuotias. Ja neljännellä kerralla hän halusi jo vähän silittää. Seuraavalla kerralla Jiri pääsee varmaan jo syliin (se on Jirin vakityöpaikka).

   Poista
 4. Mukava juttu, että kävitte morjestamassa Pöllömuoria. Käyntinne ilahdutti häntä varmasti kovasti. Ja pitäähän sitä vallattomat naapurit pitää aisoissa.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Pöllömuori fanittaa meitä isosti ja näyttää meidän kuvia ja kertoo juttuja meistä vierailleeen ja hoitajilleen. Tavattiin viime käynnillä yksi hoitaja, joka sanoi, että tässäkös ne kuuluisat veljekset ovat.
   Naapurien ruodussa pitämisestä mainittakoon, että Stella on sussari ja Bella leonbergi. Meidän reviirille eivät pyytämättä tunge isommatkaan lajitoverit!

   Poista