lauantai 19. syyskuuta 2015

Agentit toiminnassa

Käymme aina silloin tällöin äipän kanssa lähikaupoissa ostoksilla. Meidän tehtävämme kauppareissulla on potkupyörän vahtiminen parkissa ja äipän suojelu kaikenlaisilta vaaroilta: esimerkiksi hortoilevilta kyläjuopoilta ja kaahaavilta pyöräilijöiltä. Pitäisi ehkä suojella myös yliostamiselta, mutta se ei onnistu, kun emme pääse kauppaan sisälle. Eivät ne liikaostokset tietenkään haittaakaan, jos ovat meille mieleistä laatua: nakkeja, juustoa, ruisleipää, porkkanoita, kaalia jne. Vahtiessamme yritämme kovasti näyttää pelottavilta agenteilta, mutta silti ihmiset käyvät meitä rapsuttelemassa ja meille juttelemassa. Mustat lasit voisivat lisätä uskottavuutta, mutta oikeastaan on ihan kiva olla rapsuteltavana.


Kauppamatkalla näkee monia mielenkiintoisia asioita. Tässä oli naakkoja.

Parkissa pitää esiintyä vaarallisena agenttina.
 
Kun päästään kotiin, voi relata.


Kauppareissut ovat mukavaa vaihtelua metsäilylle.  Siis, jos on hyvä keli. Jos jotain voisi toivoa, niin kauppias voisi ottaa valikoimiin erikoisherkkuja koirille. Varmasti äippä ostaisi niitä meille joka kauppareissullla, jos niitä olisi. Vielä parempi olisi, jos kauppias kävisi itse esittelemässä meille herkut, vaikkapa pienten maistiaisten muodossa. Eikö olekin hyvä ajatus?8 kommenttia:

 1. Kyllä pitäs tuommonen palavelu olla kaapassa! Työ kuitennii takkootta niihen asijakkaan turvallissuuvven. Nyt vuan kaappijjaalle alotetta.
  Kyllä ootta tosj tuiman ja vuarallisen näkösijä tuossa parkissa. Että tarvihe mustija lasija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Iivari, kun kohotit meidän itseluottamustamme entisestään.
   Ehdotuksesi aloitteesta on hieno, mutta valitettavasti emme pysty tekemään kauppiaalle aloitetta, koska meillä ei ole kauppiaan kanssa yhteistä kieltä. Ei ole koiraihmisiä hän, mutta käy kuitenkin aina joskus meitä rapsuttelemassa. Äippä ei suostu meille puhemieheksi tässä asiassa, kun kuulemma saamme muutenkin liikaa herkkuja.

   Poista
 2. Mahottoman hyvä idis, että kauppias kävis hövelisti tarjoomassa teille maistiaisia. Olis se akenttinaoleminenkin sitten niiku rattosampaa, mut hurjan näkösiä te ootte, eipä uskalla rosmo napata äippänne menopeliä, juu ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että olemme teidänkin mielestänne hurjan näköisiä. Kyllä me myös murisemme ja näyttelemme hammaskalustojamme, jos joku meinaa ottaa jotain meille kuuluvaa Ystävälliseltä haisevat rapsuttelijat ja silittäjät saavat kyllä koskea meihin, mutta eivät äipän pyörään ja kasseihin.

   Poista
 3. Loistava juttu tuo, että kauppias pitäisi maistiais-päiviä. Mistäs sitä muuten tietää, mitkä ruoat on hyviä ja mitkä ei. Tuota ajatusta pitää kyllä hämyhaukkuilla vähän eteenpäin. Mutta kyllä te aika pelottavan näköinen kaksikko olette kun emäntäänne ja omaisuutta suojelette. Mä en ikinä onnistuisi näyttämään pelottavalta. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos arviosta, Eka! Ei ole kuulunut mitään tuosta tuote-esittelyasiasta, mutta emme kyllä ole nyt käyneetkään kaupassa.

   Poista
 4. Kyllä meidänkin tytöt tykkäisi, jos lähikaupan kauppias tarjoaisi aina maistiaisia esim. uutuustuotteista. Pitäisiköhän ehdottaa kauppiaalle...

  On oikein hyvä, että suojelette äippää kauppareissuilla. Kyllä sitä kaikenlaista kulkijaa tuolla saattaa tulla vastaan, nimimerkillä kokemusta on.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdotuksemme ei ole saanut ilmaa siipiensä alle, mutta ehkä vielä jonakin kauniina päivänä.

   Meidän kylällä on nämä aina ihan samat vaaralliset henkilöt. Tunnistamme ne jo kaukaa ja alamme välittömästi pelotteluhaukkumisen. Toisiin se tehoaa, mutta toiset vain innostuvat. Silloin on otettava käyttöön pelotteluase numero 2: näytetään koko hammaskalusto murinalla höystettynä. Se tehoaa aina, ja hyvä niin, koska meiltä on kielletty korkeamman asteen pelotteluaseet.

   Poista