maanantai 6. helmikuuta 2017

Ratiritiralla, tuli talvihalla...

Kylmää, kylmää. Silti piti lähteä lenkille ja pukea päälle. Minä en ole talvikoira, vaikka tykkäänkin pestä partaani lumessa. Jos saa toivoa ilmastoa, niin minulle sopisi hyvin viileähkö, tuulinen ja kuiva kesäsää. Semmoinen, ettei tulisi kuuma riekkuessa eikä olisi ötököitä. Puolipilvinen niin, ettei häikäise. Ja jossain nurkan takana voisi olla puhdas lumikinos parran pesua varten. Mahdotontako? No ei ole. Olen nähnyt kesällä lumikinoksia semmoisten suurten hallien takana.


Kylmää oli, tassuja piti säästää.


Takatassu lepovuorossa.

Jiri ihmetteli, mitä minä kärvistelin.

Ulkoilun jälkeen pitää rentoutua lämpimässä paikassa.

Lukukoirailustakin kuuluu uutta. Äipän pitää mennä ohjaajakurssille, että se osaa ohjata minua. Jiri menee lukukoiratestiin. Tarvitsen kuulemma varamiehen. Sitten voisimme välillä käydä muissakin kirjastoissa. Kun kurssit ja testit on suoritettu, meistä tulee Kennelliiton lukukoiria. Äippä sanoo, että on hyvä toimia Kennelliiton alaisuudessa, niin liitto hoitaa vastuuvakuutukset ja vakuuttaa myös äipän lukukoirakeikoilla. Meitä koiria vakuutus ei koske, joten pitää varmaan sitten olla varovainen.
Kaverikoirailua emme lopeta, tehdään keikkoja entiseen malliin. Jiri enemmän ja minä vähemmän.

PS Äippä sanoo, että me näytämme ylikarvaisilta möröiltä. Ei kai? Pitäisikö meidän itse trimmata itsemme? Ei kai? Pahoin pelkään, että nyt pakkasviikolla alkaa koirien siistimisprojekti. Luultavasti edessä  on myös pesu, kun äipän leikatussa jalassa on huomenna lopputarkastus eikä sitten enää tarvitse pitää hoitokenkää.

10 kommenttia:

 1. Meistäkään 50 % ei oikein pidä kylmästä. Nimittäin Lucy-neiti. Pikku lenkillä käytiin kuitenkin, vaikka olikin kylmä.
  Meidänkin Emäntä on menossa lukukoiraohjaajakurssille tässä lähiaikoina. Liekö sama kurssi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sihteeri: siellä nähdään.

   Poista
  2. Mikkelissä onkin sitten tuttuja koolla :)

   Poista
  3. Tervetuloa Mikkeliin! Kyyhkylä on vähän syrjässä, toivottavasti Kennelliitosta tulee kunnon kartta. Jos joku tulee julkisilla, niin ilmoittakaa vaikka minulle, niin eiköhän joku mikkeliläinen käy poimimassa teidät kyytiin.

   Poista
 2. Teijän pitää mennä pakkasella trimmiin! TÄH! Eiks just ny tarvita tuuhekaa turkkia, tosin me ei noista asioista ymmärretä mitään, ku meil on kesät talvet tämmönen olematon karvapeite. Joo. Pärjätään pakkasessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidät pitäisi nyppiä aina, kun peitekarva on kypsää eli irtoaa hyvin. Jiriä ei kyllä nypitä, kun sen karva on aina tiukassa. Nyppimisen yhteydessä ja välillä muutenkin tehdään muu siistiminen saksilla ja koneella. Trimmin jälkeen palelee, kun suurin osa runkokarvasta lähtee kerralla. Te olette onnenpotkuja, kun ette tarvitse trimmin. Pärjäillään.

   Poista
 3. Ee kaete nyt näen pakkasilla karvoja nyhetä! Jo sittä paleltaa. Kylymee on meelläe. Pittää olla nuttua ja töppöstä piällä pihalle männessä. Ja uuninkuppeessa pötköttee.
  Äet sano että Kyyhkylästä tulloo muistoja mieleen. On kuulema ollunna sielä veteraanj´lasareetissa joskus opiskeluaekaan harjottelemassa.Sillon joskus kampakerraamisella aekakaavvella :)Mukavia kaverj´koeraeluja ja lukuhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siun äipällä taitaa olla paljon muistoja esihistorilliselta ajalta Mikkelistä. Kyyhkylässä kuntoutetaan veteraaneja vieläkin, ja taitaa siellä olla vakituisiakin veteraaniasukkaita. Nykyään siellä kuntoutetaan paljon muitakin. Kartanon puoli on kokous-, koulutus- ja juhlakäytössä.

   Poista