perjantai 26. syyskuuta 2014

Pinnasängyn uusi elämä

Lähipiirin nuorimmainenkin ihmislapsi on jo 4-vuotias, joten tämän mummolan pinnasänky on käynyt tarpeettomaksi. Äippä oli jo viemässä sitä kierrätykseen, kun sai loistoidean. Pieniä kun olemme, emme näe ikkunoista ulos muualla kuin olkkarissa, jonka ikkunat ovat pihalle päin. Joskus tekisi kuitenkin mieli katsella, ketä kadulla menee. Pinnasängystä tuli oiva tähystyspaikka, kun siitä otettiin yksi pitkä laita pois ja pohja nostettiin pikkuvauva-asentoon. Saatiin siis ihan oma käppänäsohva, jossa voi joko vahtia tai lepäillä.

Voimme pitää vahtivuoroja...

 tai vahtia yhdessä.

 

Poistetusta laidasta äippä teki koiraportin, mikä ei meidän mielestämme ollut niinkään hyvä idea. Se on kyllä ollut käytössä vain öisin, ettei Jiri lähde tassuttelemaan ympäri taloa. Jiri on höpsö, minun mielestäni yöllä kuuluu nukkua äipän vieressä eikä pitää mitään yövartiota.
 
Meidät pantiin portin taakse poseeraamaan :(
 
Syksy on edennyt niin pitkälle, että sato on korjattu lukuunottamatta ruusunmarjoja. Köyhää on, mutta meneväthän nekin paremman puutteessa. Metsässä olisi kyllä puolukoita, ja varmaan herkkutattejakin, kun vain päästäisiin metsäilemään. Äippä ei tykkää hirvikärpäsistä, sen takia olemme päässeet aika harvoin metsään. Niin, ja huomenna alkaa hirvenmetsästys, eli viikonloppuina ei ole metsään asiaa, ellei halua tulla ammutuksi. Onneksi eivät jahtaa arkena!

4 kommenttia:

 1. Parhautta tommonen ikkuli oma käppänäsohva. Jäbät kattelee siinä niin täpinöissään pihalle. Noin mekin, tosin meillä on täystyspaikka lattialla, mut ei ihmekään ku me ollaan tämmösiä tappijalkoja.

  Meilkin on portti makkarin ovella ja ihan samasta syystä. Ny on hiljasta nukkua, ku ei tarvii koko taloo vahtia yöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovassa käytössä on tähystyspaikka ollut. Jiri enimmäkseen vahtii, ja minä menen paikalle vasta, kun Jiri ilmoittaa jotain mielenkiintoista (lapsia, koiria tai rosvoja) olevan näköpiirissä.
   Kyllä yöt ovat rauhoittuneet, kun pikkuveli ei tee niitä vartiokierroksiaan.

   Poista
 2. No nythän se teejjän äeppä repäs! Mahtava keksintö :) Kyllä on tuosta hyvä tähystellä pihamualle.
  Eepä oo mehtään mänemistä aenakkaa tänäpäevänä. Mutta mitteepä siitä. Teellä aeka kulluu aenahhii nyt sukkelasti ku suatta kaekki kulukijat tähystee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun tästä tähystetään kadulle. Pihalla on aika harvoin mitään mielenkiintoista, ellei itse olla siellä.
   Viikonlopun jälkeen on onneksi maanantai, ja hirvimiehistä jäljellä vain makkarankuoret nuotiopaikalla.

   Poista