maanantai 27. lokakuuta 2014

Koirien retkipäivä

Päästiin retkelle koiraystäviemme Moksun, Mörön ja Hipin ja heidän mattensa kanssa. Toki äippäkin oli mukana, ja Viljo. Evästä oli mukana, myös meille koirille, niinkuin kunnon retkellä pitääkin olla.
Keli oli kylmä ja tuulinen, joten meille puettiin fleecet. Ihmiset olivat toppavaatteissa.


Kuvassa Moksu, Viljo, Jiri, minä ja tuuli.


Menomatkalla pidettiin koirienväliset juoksukilpailut. Kisan voitti joukon pienin ja ainoa tyttö Hippi, joka juoksi niin kovaa, että kippurahäntä sojotti suorana perässä. Noloa meille miehille. Etenkin, kun Hippi oli sterkkausleikkauksessa vain kolme viikkoa sitten, ja sehän tytöille vähän isompi juttu.

Käytiin taas kaikurannalla, mutta herrat Kaiku eivät olleet kotona. Tai ehkä ne olivat siirtyneet sisätiloihin, kun oli niin vilakka keli. Saattavat olla mukavuutta rakastavia herrasmieskoiria, jotka viettävät kylmät syyspäivät tuvassa takkatulen lämmössä elämänmenoa mietiskellen.

Jäärenkaita ruokojen korsissa - kylmää hui!

Moksu kävi siitä huolimatta kahlailemassa

 
Rannalla nautittiin eväät. Yksi vahinkokin sattui, kun Viljon muki oli rikki ja kahvi vuoti laavun reunalle. Käytiin sitä lätäkköä vuoroon maistelemassa, mutta hyvää se ei ollut. Ihmisillä on outoja mieltymyksiä. Piparit kyllä maistuivat meillekin. Viljo joi sitten kahvinsa termarin omasta mukista, jota piti kyllä ensin jäähdyttää.


Retken huippuhetki: pipareitaHänen keisarillinen korkeutensa Mörö
Paluumatkalla äkkäsimme Moksun  kanssa yhtaikaa myyrän kipittävän sammalikossa. Eikun perään. Moksu otti sen kiinni, mutta pudotti kiltisti, kun sen matte huusi ihan hepulissa. Minäkin yritin, mutta sitten huusi äippä, joten karkuun pääsi pikku otus. Möröä ja Hippiä myyrät eivät kiinnosta, tipsuja, siis tiibetinspanieleita kun ovat.

Kotimatkalla autossa Mörö ehti turvaistuimeen ennen Viljoa eikä yhtään tykännyt, kun joutui siirtymään. Kompromissiratkuisen se kehitti itse, ja siirtyi matkustamaan Viljon syliin.

6 kommenttia:

 1. Eväsretki rannalle ja luavulle kaverriin kansa! :) Ee sen parempata. Mahtava päevä teellä ollu. Ja kommeet on nuo teejjän takit.
  Se suatto se Kaeku herra olla justiisa tiälä käämässä sillon. Olin vähä semmosta iäntä kuulovinanj.

  VastaaPoista
 2. Saattavat ne herrat Kaiku ollakin liikkuvaista sorttia. tai sitten on suku suuri ja laajalle levinnyt.

  VastaaPoista
 3. Tei onki ollu erinomanen retki! Mahottoman hyvää seuraa ja herkkuja ja melkein-myyriä. Huippujuttu.

  VastaaPoista
 4. Me ollaan semmosia reki- eikun retkikoiria. Vapautta ja hyvät eväät!

  VastaaPoista
 5. Kyllä tuollaiset retket on mukavia; eväät, kavereita ja raitista ulkoilmaa. Tuo Moksu on kyllä hurja kaveri, kun tarkeni mennä vielä veteen kahlaamaan. Edes meidän uimamaisteri eli Typy ei uskaltautunut enää syyslomalla järveen vaikka rakastaa uimista ja läträämistä.

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
 6. Meidänkin mielestä retket, joilla on mukana lapsia ja koiria ovat huippua. Eväät tietenkin kruunaavat homman.
  Moksu on lappilaismix, joka ei palele koskaan.

  VastaaPoista