sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Perinteinen vappurieha

Meillä Jirin kanssa on ihan ikioma vappuhuvi: puhkomme ilmapalloja hampailla. Jostakin syystä pallot pitää tappaa pihalla. En ymmärrä, ihan siistiä hommaahan se on. Se on sekä ihanaa että kamalaa, ja joka tapauksessa siihen tulee himo. Yksi pallo jäi kitumaan huomiseen, kaikki muut tapoimme. Raatojen kerääminen on äipän homma.


Vielä olisi muutama jäljellä.
 
Vappuun kuuluu myös herkuttelua. Saimme ulos vappuluut ja ruuan kanssa vähän juuston palasia. Äippä söi kahvin kanssa tippaleivän, josta tippui aika mukavasti meillekin. Miksi se muuten on tippaleipä, tippuleipä olisi paljon kuvaavampi nimi.

Jiri-turilas vappuluunsa kimpussa.
 Huomenna alkaa arki, mutta onneksi pihalla on kuitenkin se kituva pallo ja luiden tähteitä. Juhlatkin on tiedossa, kun Pöllömuori täyttää torstaina 95 vuotta. Juhlissa on aina mukavasti ruokaa lattialla, joten odottelemme torstaita kieli pitkällä.
 

6 kommenttia:

 1. Teillä olikin pallokas vappu, pojat. Hyvää synttäriä Pöllömuorille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vappuna on aina muiden pallojen lisäksi näitä ilmapalloja. Synttäriterveiset välitetään Pöllömuorille.

   Poista
 2. Vieraat, kylässä käynnit sekä juhlat ovat Typyn ja Hipun lempihetkiä. Silloin saattaa tipahtaa lattialle jotakin herkullista ja usein kaksijalkaiset antavat jotakin syötävää ihan tarkoituksella.

  Pöllömuori on kunnioitettavan ikäinen, 95 vuotta on huima saavutus. Sitä paraneekin juhlistaa!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kävi kateeksi: meillä äippä, se diktaattori kieltää vieraitakin antamasta meille mitään pöydästä. Ainoa valon pilkahdus tässä asiassa on kesäiset rantakalliokestit: silloin saamme herkkuja, jos emme kerjää.
   Parasta Pöllömuorissa on kuitenkin se, että hän tykkää koirista ihan kybällä.

   Poista
 3. Niimpä sitä meelläe kielletään herkkuja antamasta vuan onneks on semmosija vieraeta että salloo jottae aena luiskahtaa :) Tuo teejjän ilimapallohomma näättää mukavalle. Ee varmaan kaavvan nokka tohissunna nuihen tuhhoomisessa.
  Myöhhii äetin kansa laetettaan Pöllömuorille mahottomasti onnitteluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löydettiin vielä eilen yksi ilmapallo, joka oli piiloutunut kompostorin taakse :)
   Onnittelut Pöllömuorille välitämme tietenkin, pusuina.

   Poista